ESDER'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sona Erdi

KOSGEB ile ESDER işbirliğinde düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.Mamak Halk Eğitim...

KOSGEB ile ESDER işbirliğinde düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törene uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan kursiyerler ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus ve KOSGEB Siteler Hizmet Merkezi Müdürü Hacı Murat Elyürek katıldı. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilginin giderek arttığını ifade eden ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, KOSGEB ile yapılan protokolün meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Çelikus, ilk girişimci mezunlarını Ankara'da verdiklerini belirterek, “Diğer şubelerimiz de şu anda hummalı bir çalışma içerisindeler. Yurdun dört bir yanında yeni girişimcilerin bu projelerle iş hayatına kazandırılması bizleri sevindiriyor.” dedi. ESDER’in yeni girişimcilik projesinin aslında tarihi bir anlamı olduğuna dikkat çeken Çelikus, esnaflığın tüccarlık ve işadamlığının ilkokulu, zanaatkarlığın da sanayiciliğin ilkokulu olduğu benzetmesini yaptı. Çelikus, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Esnaflık, müteşebbislik ruhunun doğduğu yerdir. Yeni girişimcilerin, ESDER bünyesinden yetişmesi Ahiliğin ve ESDER’in tarihi misyonuna da uygunudur. Türkiye’nin en önemli gücü KOBİ’lerdir. Esnek yapıları, gelenekleri ve dayanışmalarıyla krizlere karşı hem kendilerini hem de ülke ekonomisini korumuşlardır. Bu proje de inşallah yeni KOBİ’lerin doğmasına yol açacaktır. Şimdiden aranızda işadamları ve sanayicileri görüyor gibiyim. Sertifikasını alan arkadaşlara hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Yapacağınız girişimlerle ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaksınız."

Reklam
Reklam

Törende konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, girişimciliğin günümüzde elde edilmesi gereken en önemli özelliklerden birisi olduğunu vurguladı. Devletin çeşitli desteklerle işbirliği halinde girişimcilerin yola çıkmalarını sağlayacağını belirten Kaplan, "Bu konuda da girişimcilik kursunu bitirip sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz KOSGEB'in verdiği 30 bin liralık başlangıç sermayesi ve 70 bin liralık 0 faizli iki yıl ödemesiz kredi sayesinde kolaylıkla orta ölçekli bir iş yerini hayata geçirme imkanına sahip olacaktır. Biz, başından beri bu tür çalışmalara destek oluyoruz, yeni projeler için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Mamak Halk Eğitim Müdürü Mehmet Tevfik Bingöl de girişimcilik kurslarının Halk Eğitim Merkezince yapılmasından ötürü son derece memnuniyet duyduklarını belirtti. Bingöl, “Yeni girişimcilerin iş hayatında başarılı olmalarını şimdiden umuyorum ve temenni ediyorum.” diye konuştu. Konuşmaların ardından eğitimlerde başarılı olan 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: