Esed, Halkın Yiyecek Bulduğu Yerleri Bombalıyor

Kahramanmaraş’ta kampta kalırken rahatsızlanan Suriyeli sığınmacılar Elbistan’da özel Yaşam Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavi edilen...

Kahramanmaraş’ta kampta kalırken rahatsızlanan Suriyeli sığınmacılar Elbistan’da özel Yaşam Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavi edilen Suriyeliler, yeniden kaldıkları kampa gönderildi. Sığınmacılar, Esed zulmünü, “Halkın yiyecek bulmak için toplandığı mekanlara bomba yağdırıyor.” sözleriyle özetledi.

Suriye’deki Esed zulmünden kaçan Suriyelilerin bir bölümü Kahramanmaraş’ta kalıyor. Kampta kalırken rahatsızlanan ve Kahramanmaraş Yoğun Bakım Ünitesi'nde yer olmadığı için Elbistan Özel Yaşam Hastanesi’ne sevk edilen Suriyelilerin tedavisi yapıldı ve yeniden ambulansla kampa gönderildi.

Reklam
Reklam

Aile fertleri, Suriye’deki zulmü anlattı. Esed yanlısı askerlerin halkın acil ihtiyaç için kullandığı mekanları bombaladığını ifade eden M. Ali Hacömer, “Pide fırınına iki bomba atıldı. Suudi Arabistan, Türkiye gibi ülkelerin gönderdiği erzakların üzerine bomba attılar. Nerde yemek varsa roketlerle, bombalarla vuruluyor. Neden böyle oluyor? Bizler yemeğe ihtiyaç duyalım, belli mekanlarda bir araya gelelim, sonra bomba ile vurulalım.” dedi. Suriye’de 5, Türkiye'de 3 tane olmak üzere 8 kardeşinin olduğunu ifade eden Hacömer, bunların 3’ünün Esed zulmüne karşı mücadele verdiğini belirtti.

Baba Ahmet Hacömer ise Türkiye’nin her şeyiyle güzel olduğunu ve teşekkür ettiklerini kaydetti. Baba Hacömer, “Türkiye'de her şey güzel, doktor, hemşire, personel her şey güzel. Türkiye oldukça rahat. Esed, bomba yağdırıyor. Uçaklarla, roketlerle vuruyor. Eğer savaş biter ülkemize dönersek, Türkiye bizim kardeşimiz olur.” şeklinde konuştu.

Halep’in Marea Mahallesi'nde ikamet ederken Esed zulmü yüzünden 7 aile ile birlikte Türkiye’ye sığınan Hacömer ailesi, savaşın bitmesini bekliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz