Esed Ile Görüşen CHP'li Heyet Türkiye'ye Giriş Yaptı

Suriye’de Beşşar Esed ile görüşen CHP’li milletvekilleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinden Türkiye’ye girdi. Hatay milletvekilleri...

Suriye’de Beşşar Esed ile görüşen CHP’li milletvekilleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinden Türkiye’ye girdi.

Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'dan oluşan heyet, Beşşar Esed'i ziyaretinden döndü. Yayladağı Sınır Kapısı’nda basın açıklaması yapan Hasan Akgöl, karşılıklı barış sürecine nasıl katkı koyabileceklerini konuştuklarını söyledi.

Suriye'nin daha hızlı bir şekilde demokratikleşmesinin nasıl sağlanacağına dair soru yönelttikleri Esad'ın da bu konuda önemli adımlar attığını aktaran Akgöl, “Esed, anayasayı değiştirdiklerini söyledi. Bu sürecin sona ermesindeki en büyük etkenin en uzun sınırlarının bulunduğu Türkiye hükümeti olduğunu aktardı. Sınırdan sürekli terörist geçişi olduğunu, bu geçişler engellenirse ve Türk hükümetinin muhalif güçlerden desteğini çekmesi halinde savaş ortamının biteceğini ve barışın hakim olacağını belirtti.” dedi.

Reklam
Reklam

Suriye’de kaybolan gazeteci Beşşar Kaddumi'den haber alıp almadıkları sorulan Akgöl, “Beşşar Kaddumi hakkında konuştuk, daha önce Cüneyt'i algıladığımızda da aynı şeyi söylemiştik. Beşşar Kaddumi’nin ölü olduğu tahmin ediliyor, hiç bir yerde kaydı, pasaportu ve ehliyeti yok. Dolayısıyla ona ait hiç bir iz yok, buna rağmen Suriye hükümeti en ufak bir iz bulunması veya yerinin tespit edilmesi durumunda hükümet olarak ellerinden geleni yapacaklarını sağsa kendisini, ölüyse cenazesini gönderme sözünü verdiler.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz