Eşek Sırtında Fransa'dan Hindistan'a Yolculuk

Fransa’dan yola çıktıkları eşek, katır ve köpekle 3 bin 600 kilometre katederek Kastamonu'nun Cide ilçesi...

Fransa’dan yola çıktıkları eşek, katır ve köpekle 3 bin 600 kilometre katederek Kastamonu'nun Cide ilçesi Akbayır köyüne gelen Fransız çift, üç yılda Hindistan'a gitmeyi hedefliyor.

Fransa'dan katır, eşek ve köpekleriyle yola çıkan 33 yaşındaki David Verchot ve 26 yaşındaki Morgane Lefevre, 3 bin 600 kilometre yol katederek dolaştıkları 7 ülkenin ardından Kastamonu'nun Cide ilçesi Akbayır köyüne ulaştı. Burada mola veren çiftten David Verchot, çok az Türkçe bildiğini belirterek, "Fransa'dan Hindistan'a gidiyoruz. 1,5 yıl oldu yola çıkalı. 2 veya 3 yıl içerisinde Hindistan'a varmayı planlıyoruz. Yanımızda getirdiğimiz eşek, katır ve köpeğimizle yavaş hareket ediyoruz ve daha çok öğreniyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ve Kastamonu'da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Kastamonu’nun doğasına hayran kaldıklarını ve Türkçe’yi biraz bildiğini belirten Morgane Lefevre de, beraberindeki hayvanlarla birlikte yavaş yavaş hareket ederek daha fazla yer gördüklerini söyledi. Yolculuğun eğlenceli ve zevkli geçtiğini belirten Lefevre, ”Fransa’dan at, eşek ve köpeğimizle birlikte Hindistan’a ulaşmak için yola çıktık. Şimdiye kadar Romanya, Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkeleri yürüyerek dolaştık. Fransa'dan Hindistan'a 1,5 yıl önce gezi ve dil öğrenme amacıyla yola çıktık” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: