Esenboğa Havaalanı'nda operasyon

ANKARA (İHA) - Ankara Esenboğa Havaalanı'nda düzenlenen operasyonda, havaalanında görevli bir memur, kardeşi ve sahte vize ile yurtdışına çıkmak üzere olan 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, sahte pasaport ve vizelerle yurtdışına çıkış yapmak isteyen kişiler olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Esenboğa Havaalanı polisi ile birlikte ortak bir operasyon düzenlendi. Sahte vize ve pasaportlarla İngiltere ve Almanya'ya gitmek üzere olan Vedat G., Masum G., Firdevs A. ve Mustafa D. ile Esenboğa Havaalanı'nda memur olan Reşat K. ve kardeşi Hüseyin T. K. yakalandı.

Reklam
Reklam

Zanlılar sorgularında, Reşat K. ve kardeşiyle yanlarında sahte vize ve pasaportları getiren bir kişi ile birlikte Kızılay'da bir kafede buluştuklarını söylediler. Zanlılar, pasaportları 9 bin sterlin ile 4 bin Euro arasında değişen fiyatlara temin ettiklerini, Reşat K.'nın sahte pasaport ve vizeyle yurtdışına çıkış yapılarken kendilerine Esenboğa Havaalanı'nda yardım ettiğini ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.