Esenler Belediyesi engelleri kaldırmaya devam ediyor

“Kapakları topla gel, kalmasın artık engel” sloganıyla Esenler Belediyesi tarafından yürütülen plastik kapak kampanyasına Bahçelievler’den...

“Kapakları topla gel, kalmasın artık engel” sloganıyla Esenler Belediyesi tarafından yürütülen plastik kapak kampanyasına Bahçelievler’den de destek geldi. Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi sakinleri, topladıkları kapakları Esenler Belediyesi’ne teslim etti.

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen mavi kapak kampanyasına yoğun bir şekilde destek gelmeye devam ediyor. Son olarak İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı ve Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı Selami Aykut öncülüğünde; Siyavuşpaşa Mahallesi sakinleri, topladıkları 2 ton kapağı Esenler Belediyesine teslim etti.

Reklam
Reklam

Siyavuşpaşa Mahallesi sakinlerinin ‘Bir Kapak, Bir Hayat’ düşüncesinden yola çıkarak topladıkları kapakları teslim alan Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Şahin, hayırseverler, teslim edilen kapakların karşılığında engelli bir vatandaşın ihtiyacını karşılamak için bir adet akülü tekerlekli sandalye verdi.

Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarlığı önünde gerçekleşen kapak teslimi programında konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Şahin, sivil toplum kuruluşları öncülüğünde vatandaşların büyük bir özveri ile mavi kapak kampanyasına destek verdiklerini söyledi. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar gibi futbol kulüplerinin taraftarlarını da mavi kapak toplamaya davet eden Şahin, “Futbol takımlarımızın büyük bir taraftan kitlesi var. Sosyal bilinçle tüm takımlarımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ne yazık ki şimdiye kadar bu konuda duyarsız davrandı. Ama Beşiktaş taraftarı, topladığı kapaklarla 25 tane tekerlekli sandalye alarak özürlü vatandaşlara dağıttı. Ülkemizin dört bir yanından hatta yurt dışından kampanyamıza destek var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Eve mahkûm olan ve tekerlekli arabası olmadığı için evden çıkamayan vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyeye sahip olmaları bizi çok sevindiriyor” diyen Şahin, Esenler Belediyesi’nin eve hapsolmuş özürlü vatandaşların sosyal hayata katılmaları için büyük çalışmalara imza attığını hatırlatarak, engelliler için seferber olan hayırseverler adına Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut’a bir şükran plaketi verdi. Kampanyaya destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Selami Aykut da, “engelli vatandaşlarımızı bir nebze olsun mutlu edebiliyorsak ne mutlu bizlere. Bu kampanyayı duyduğumuzda biz de elimizden geldiği kadar destek vermek istedik. Bu yolda bize çok destek verenler de oldu. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programa katılan özürlü vatandaşlar da, kendileri için kampanyalar düzenleyerek hayatlarını kolaylaştırmaya yardımcı olan herkese teşekkür etti ve bu tür kampanyaların devam etmesini dilediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz