Esenler Yaz Spor Okulu, 5 Bin Çocuğu Sevindirdi

Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulu, 5 bin çocuğu sevindirdi. Çocukların yaz tatillerinin spor okulları sayesinde...

Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulu, 5 bin çocuğu sevindirdi. Çocukların yaz tatillerinin spor okulları sayesinde daha iyi geçeceğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler'de 100 bin çocuğumuz var. Bu 100 bin çocuğun içerisinden spor okullarına katılan 5 bin çocuğumuz çok şanslı" dedi.

Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun start vermesiyle başladı. Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle açılışı yapılan yaz spor okulları, yüzlerce öğrencinin katılımıyla renkli görüntülere de sahne oldu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin ‘Esenler, seninle gurur duyuyor’ tezahüratlarıyla spor salonuna gelen Belediye Başkanı Göksu, "Her sene eğitim - öğretim yılı tatile girdiğinde çocuklarımız nasıl daha iyi tatillerini geçirebilirler ve şehrin imkanlarından nasıl daha iyi yararlanabilirler diye yaz okulu etkinlikleri düzenliyoruz. Açılışını yaptığımız yaz okulunda bu sene 5 bin çocuğumuzu okula yerleştirdik. Bu çocuklarımız da değişik aktivitelerde eğitim alacaklar. Bunların bir kısmı spor eğitimi, bir kısmı kültür alanında, bir kısmı da bilgi anlamında eğitilecek. Bunların sonunda da çocuklar, yaz tatillerini daha iyi değerlendirmiş olacak" dedi.

"5 BİN ÇOCUĞUMUZ ÇOK ŞANSLI"

Yaz spor okullarındaki öğrencilerin çok şanslı olduğunu vurgulayan Başkan Göksu, “Esenler’de yaklaşık 100 bin çocuk var. Bu 100 bin çocuğun içerisinde sadece 5 bin çocuğumuzu yaz okullarına alıyoruz. Geriye kalan 95 bin çocuğumuzun bir kısmı çalışıyor, bir kısmı memleketine gidiyor, bir kısmı da sokakta oynuyor. Aslında bu yönden baktığımızda bu 5 bin çocuğun şanslı olduğunu görebiliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Esenler Belediyesi’nin gelecek projeleriyle çocukların çok sevineceğini belirten Başkan Göksu, ilçede yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. “1453 Lider Projesi’ni hayata geçireceğiz” diyen Göksu, şunları kaydetti:

"1453 Lider Projesi kapsamında çocuklarımızı ilkokuldan, ortaokuldan itibaren üniversiteye kadar takip edeceğiz. Bunun sonucunda da Türkiye’nin liderlerini yetiştireceğiz. Bu yüzden çocuklarımız içerisinden 1453 lider arıyoruz. Projelerimizin içerisinde aynı zamanda ‘Bilim Gençleri’, ‘Uzakdoğu Sporları’ gibi geleceğe dönük planlı projelerimiz de var."

5 bin öğrencilik kapasitesi bulunan Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulu, 7-14 yaş grubundaki çocuklara çeşitli branşlarda eğitim verecek. Futbol, voleybol, basketbol, yüzme, badminton, güreş, karate, tekvando ve masa tenisi gibi spor branşlarında öğrenciler, uzman hocalardan eğitim alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: