Esenler’de Bahar Temizliği Kampanyası

Esenler’de Bahar Temizliği kampanyasına start veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler evimiz kadar...

Esenler’de Bahar Temizliği kampanyasına start veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler evimiz kadar temiz olsun, Esenler evimiz kadar güzel olsun, Esenler evimiz kadar sıcak olsun ve Esenler evimiz kadar huzurlu olsun” dedi.
Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmek ve daha duyarlı hale getirmek amacıyla “Bahar Temizliği” kampanyasını başlattı.
“Evimiz kadar temiz Esenler” sloganıyla başlayan kampanyanın tanıtım programı, Dörtyol Meydanı’nda yapıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Ressam Şevket Dağ İlköğretim Okulu öğrencileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen program, Davutpaşa Caddesi’nden Esenler Dörtyol Meydanı’na kadar devam eden bahar yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş boyunca öğrenciler, “Temiz çevre temiz toplum”, “Temiz Esenler için temiz çevre”, “Yeni bahar yeni Esenler” şeklinde sloganlar atarken; Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da ellerindeki çiçekleri vatandaşlara ve esnafa dağıtarak ilçe halkının Regaip Kandilini kutladı.

Reklam
Reklam

MAHALLELER PIRIL PIRIL OLACAK
Yürüyüş sonrasında Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Bahar Temizliği kampanyası hakkında basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, her sene yapılan bahar temizlik kampanyasına bu yıl farklı bir şekilde start verdiklerini belirtti. Esenler’in çok yoğun bir nüfusu olduğunu dile getiren Göksu, yaz aylarında çok ciddi toz bulutları ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, “Bu sene bu işe çözüm bulmak için her mahalleye özel yıkama aracı yaptırdık. 5 ay boyunca sokaklar, bu araçlarla belirli periyotlarla yıkanacak. Niye? Çocuklar sabah sokağa çıktıklarında toz değil, güzel bir oksijen alsınlar diye. Ve Esenler’in her bir köşesinde insanlarımız toz bulutları ile değil, İstanbul’un o güzel meltem rüzgârı ile eşinsinler, Esenler adı üzerinde esen bir şehir ve esenlik bir şehir olsun diye” dedi. İstanbul’da ilk kez Esenler’de uygulanan kampanya ile ilçedeki her mahallenin pırıl pırıl olacağını vurgulayan Göksu, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizim gönlümüzün arzu ettiği şey şu; Esenler evimiz kadar temiz olsun, Esenler evimiz kadar güzel olsun, Esenler evimiz kadar sıcak olsun ve Esenler evimiz kadar huzurlu olsun. Ben bu kampanyamızın hayırlı olmasını diliyorum ve Esenler halkının bu kampanyaya çok yoğun bir ilgi göstereceğini şimdiden tahmin ediyorum. Şimdi ekiplerimiz bir mahalleye girdiklerinde o mahalleye el değmedik yer bırakmadan temizleyip sizlere emanet edecekler. Sizlerde inşallah bu emanete sahip çıkıp Esenler’in temizliğine katkı sunacaksınız.”
Göksu, konuşmasının ardından kampanyaya dikkat çekmek amacıyla eline bir süpürge alarak programa katılan öğrencilere çevre temizliği konusunda bilgi verdi. Program, Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerin sorumlu oldukları mahallelere yönelerek temizlik çalışmalarına başlamalarıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: