Esenler’de Dünya Çocukları Barış Ekmeği Pişirdi

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nde Suriyeli çocukların gösteri eşliğinde dünyaya yaptıkları...

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nde Suriyeli çocukların gösteri eşliğinde dünyaya yaptıkları çağrı damgasını vurdu.

Esenler Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçe merkezinde 4. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali düzenledi. Festivale Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İstanbul Milletvekilleri Türkan Dağoglu, Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve ilçe halkı katıldı.

Festival kapsamında Filistin, Libya, Tunus, Suriye, Mısır ve Yemen'den gelen çocuklar, yanlarından getirdikleri unları birleştirerek protokol üyeleri ile birlikte önce hamur yaptı daha sonra "Barış Ekmeği" yaparak hep birlikte fırına verdi. Çocuklar pişirdikleri barış ekmeğinden yiyerek dünyaya barış mesajı gönderdi. Bu arada çocukların pişirdiği ekmek çocuklar tarafından yazılan bir mektup eşliğinde dünya liderlerine gönderilecek.

Reklam
Reklam

Barış ekmeğini pişiren ve yiyen çocuklar daha sonra yine kendi elleriyle yaptıkları ve barışı simgeleyen resim sergisini açtı. Çocuklar yaptıkları ebru sanatı resimleri ile dünyaya bu kez sanatla barış mesajı verdi.

Festivalde bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Bu sene Arap Baharı'nın çocuklarını getirdik. Savaş çocuklarını getirdik ki özledikleri barışı tatsınlar. Daha öncesinde Esenler ilçemizin içerisinden kalan bu proje artik tüm Türkiye'nin hatta dünyanın projesi oldu" dedi.

Yenidünya düzeninin oluştuğunu ve Türkiye'nin bu düzenin içinde önemli roller üstlendiğini söyleyen Akil İnsanlardan Levent Korkut ise "Dünya'daki barışın sağlanmasında Türkiye'deki barışın gerçekleşmesi çok büyük önem arz ediyor. Türkiye'deki demokrasinin gelişmesinin iç barışla mümkün olacak. Bugün burada yapılan Barış Ekmeği'nin tüm dünyaya barış getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çocuklar festival için hazırladıkları gösterileri sahneye çıkarak büyük bir ustalıkla sergiledi. Oyunların oynandığı, halayların çekildiği festivale damgasını vuran ise Suriyeli çocukların gösteri eşliğinde dünyaya yaptıkları çağrı oldu. Suriye’de yaşanan savaşın sahnelerini sergileyen Suriyeli çocuklar izleyen herkesi gözyaşına boğdu. Ellerine kalem aldıklarında ev, ağaç ve arkalarında dağ çizmek istediklerini belirten çocuklar “Ancak kalemlerimiz tankla birlikte asker resmi çiziyor” dediler. Suriyeli çocuklar, “Biz savaşın olmadığı, silahların bombaların patlamadığı ortamda yaşamak istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Sesimizi duysun” diyerek bütün dünyaya adeta haykırdı.

Reklam
Reklam

Programın sonunda çocuklar ve protokol üyeleri hep birlikte beyaz barış güvercinleri uçurdu. Bu arada uçlarına Suriye ve Türkiye bayrağı bağlanan balonlarda gökyüzüne bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz