Esenler'de Eğitim Festivali Başladı

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Eğitim Festivali, öğrencilerin folklor gösterileriyle...

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Eğitim Festivali, öğrencilerin folklor gösterileriyle başladı. Yüzlerce öğrenci 5 gün boyunca programa katılıp, etkinlikleri takip edebilecek.

Esenler’de öğrenci ve öğretmenlere yönelik düzenlenen Eğitim Festivali bugün başladı. Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Milletvekili Osman Aşkınbak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

5 gün boyunca sabah saat 10.00’dan 23.00’e kadar devam edecek olan festivalde halk oyunları, tiyatro, animasyon, şiir, müzik ve spor gibi etkinliklerin sergileneceği ifade edildi. 64 eğitim kurumundan 84 bin öğrenci ve 2 bini aşkın eğitimcinin katılacağı festivale çeşitli yazar, yayıncı ve tasarımcıların da katılacağı belirtildi.

Festivalin açılış töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bu eğitim festivali süresince kimimizin resim yeteneğini, bilgi yükünü, tiyatral yetenek ve müzik yeteneklerini keşfedeceğiz. Bu festivalinde her günü ve her saatinde burada farklı bir bilimsel etkinlik ya da folklorik etkinlikle okullarımız burada olacak. Hayatta başka insanların ilham olacağı birisi olmak isterseniz idealleriniz olsun. Siz başkalarından ilham alan değil başkalarının ilham kaynağı olmak üzere hayatını idealize ederseniz hem yaşadığınız topluluğa ehm de bu insanlığa çok önemli katkı sunmuş olursunuz.” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından öğrenciler, sahneye çıkarak yöresel ve modern dans gösterisi yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: