Esenler'de Fırınlara Ramazan Denetimi

Esenler Belediyesi, Ramazan ayı arifesinde ilçedeki fırın ve pastaneleri denetledi. Hijyen ve temizlik konusunda yetkililerden...

Esenler Belediyesi, Ramazan ayı arifesinde ilçedeki fırın ve pastaneleri denetledi. Hijyen ve temizlik konusunda yetkililerden geçer not alan işletmecilere teşekkür belgesi verildi. Aksak ve eksiklikleri görülen, kurallara uymayan iş yerleri ise uyarıldı.

Vatandaşların huzur içinde ve sağlıklı bir Ramazan geçirmesi için her türlü tedbiri alan ve hazırlıklarını tamamlayan Esenler Belediyesi, son olarak fırın ve pastaneleri de denetledi. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden kurulan özel bir ekip, fırın ve tatlıcıların iş yeri açma ve çalışma ruhsatının olup olmadığından personelin çalışma önlüklerinin temizliğine, sağlık portör muayenelerinin yapılıp yapılmadığından, barınma şartlarına, fırın ve tatlıcılarda kullanılan alet ve ekipmanların gıda kullanımına uygunluğundan, un depolarına, ilaçlamaların yapılıp yapılmadığına ve hijyen şartlarına kadar her şey kontrol edildi.

Reklam
Reklam

Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş idaresinde Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman ile Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin saat 23.00’de başlayan ve geç saatlere kadar süren denetimlerinde başta temizlik olmak üzere işletme şartlarına uygun bir şekilde üretim yapan işyerlerine teşekkür belgesi verildi. Asgari üretim kurallarına uymayan ve sağlıksız ortamlarda ekmek, pide, tatlı ve pasta yapan işyerleri ise uyarıldı. Bu işyerlerine eksikleri bir liste halinde verildi ve 3 günlük süre tanındı. Üç gün sonra yapılacak denetimlerde aksaklıkların giderilmediği iş yerlerinin kapatılacağı bildirildi.

Daha önce müdürlüklerce yapılan çalışmalarda imalathanelerin hangi şartlarda çalışmaları gerektiğini ve nasıl üretim yapacaklarını işletmelere tek tek anlattıklarını kaydeden Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş, “Esnafımıza verdiğimiz eğitimlerin sonuçlarını alıyoruz. Esnafımızın büyük bir kısmı kendisine çeki düzen verdi ve istediğimiz şartlarda üretim ve satış yapıyor. Ancak hala eski bildiklerini okuyanlar da var. Hepsi bizim belirlediğimiz kurallara uyacak. Halkın sağlığı ile kimseyi oynatmayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Denetimlerin Ramazan ayı boyunca süreceğini belirten Yakup Yeşiltaş, "Hijyen şartlarında üretim yapan işletmeleri ödüllendiriyor, aykırı durumda ise iş yerlerine ceza kesiyoruz. Temiz iş yerlerine ESHİP (Esenlik Hijyen Projesi) belgesi ve bayrağı asıyoruz. Arzumuz, esnafımızın hepsinin bu ESHİP’li olmasıdır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz