Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu:

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Konutları üretirken müteahhitlerin planlaması lazım. Biz bir şeyin pazarlığını yapmıyoruz" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Konutları üretirken müteahhitlerin planlaması lazım. Biz bir şeyin pazarlığını yapmıyoruz" dedi. Esenyurt Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Kadıoğlu, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, ilçedeki 1/1000 ve 1/5000'lik uygulama imar planları hakkında açıklamalarda bulundu. Bazı tatsız olaylardan sonra plan ve projelerin daha düzenli yapılması gerektiğini vurgulayan Kadıoğlu, katılımcılara seslenerek, "Yeni bir döneme giriyoruz. Birbirimizi üzmeyelim, birtakım olumsuzluklara sebebiyet vermeyelim. Toplantının amacı da bizden geçen planların anlaşılmayan noktalarını bir kez daha anlatmaktır. İmalattan doğan hatalar, ruhsattan yapılan hataların bir kez daha yapılmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. "Çalışın, inşaat yapın, para kazanının ama tüketiciyi aldatmayın" diyen Kadıoğlu, yapıların yönetmeliğe uygun olması konusunda uyarılarda bulundu. Kadıoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile tatsız olayların yaşanmadığını belirterek, "Müteahhit arkadaşlarımız verilen mevcut emsalleri biraz aşmışlar ve bu arkadaşlarımız da maketten adım atmışlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tüketici vatandaşlarımızın mağdur olmaması için birtakım iyileştirmeler yapmıştır. Yani iki emsalse iki buçuğa çıkardık. Bunlar her yerde olan şeyler. Şimdilerde günlük olarak Esenyurt'ta ortalama 9 ruhsat veriyoruz ve sorun yok" diye konuştu. Müteahhit firmalara seslenen Kadıoğlu, "İskan alındıktan sonra özellikle binaların iç yapılarında bozulmalar oluyor. Bunu tespit ettiğimiz anda cezai müeyyideyi uygulayacağız" dedi. Kadıoğlu, toplantıda ortak sonuca varmaya gerek olmadığını kaydederek, "Yasa ve kurallar ne diyorsa o olacaktır. Çünkü otorite, sorumlu biziz. Konutları üretirken müteahhitlerin planlaması lazım. Biz bir şeyin pazarlığını yapmıyoruz. Planlarımız neyi öngörüyorsa onun dışında bir şey yapmayın diyoruz. Yaparsanız müdahalemizde tolerans olmayacak. Mahkemeye vereceğiz ve yıkacağız da. Bizim söylediğimiz budur" şeklinde konuştu. Toplantıya, bölgede faaliyet gösteren inşaat, yapı denetim, mühendislik ve müteahhit firmalarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: