Eser-i Cedide Sanatçısı Gürsesli, Avrupa'da Sergi Açacak

"Özel hamurdan elde edilen bir seramik kaide üzerine çeşitli şekillerde motiflerin işlenmesi" olarak bilinen eser-i cedide sanatının Türkiye'deki öncüsü Osman

"Özel hamurdan elde edilen bir seramik kaide üzerine çeşitli şekillerde motiflerin işlenmesi" olarak bilinen eser-i cedide sanatının Türkiye'deki öncüsü Osman Nuri Gürsesli, Kosova ile Belçika'da sergi açacak.

Gürsesli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-9 Haziran'da, Avrupa'nın bazı ülkelerinde etkinliklere katılacağını söyledi.

İlk olarak Kosova'nın Prizren kentinde, Yalova, Balıkesir, Prizren ile Arnavutluk'un Tiran üniversitelerinin ortak organize ettiği etkinlikte bir günlük sergi açacağını dile getiren Gürsesli, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Avrupa Festivaller Birliği üyesi olduğum için Avrupa'daki çeşitli karnavallara iştirak edeceğim. Burada hem Yalova'yı hem Türkiye'yi temsil edeceğim. Kültürümüzü, orada bire bir aktif olarak ebru sanatımızı icra ederek göstereceğim. Eser-i cedideyi, varak sanatını ve diğer hüsnü hat ile ilgili çalışmalarımı canlı performanslarla sergileyeceğim. Daha sonra Belçika'da sergi açacağım. Bu tür etkinliklerle Avrupa'da diyalog köprüleri kurmak ve kültürümüzü paylaşmak istiyorum."

Gürsesli, 150 eserini Avrupa'ya götüreceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: