Eser: Yozgat siyasileri de kooperatifte yaşanan sürece dahil olmalı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Mahmut Çeçen Grubu’nun önde gelen isimlerinden Zinnuri Eser, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi...

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Mahmut Çeçen Grubu’nun önde gelen isimlerinden Zinnuri Eser, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimine talip olduğunu belirterek, kooperatifte yaşanan sürece siyasilerin de dahil olması gerektiğini söyledi.

Zinnuri Eser, yaptığı açıklamada, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin, son bir yıldır Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Hüseyin Akay başkanlığındaki ekip tarafından idare edildiğini hatırlattı. Eser, şöyle konuştu:

"Bakanlık, söz konusu görevlendirmeyi Kooperatifler Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda, kooperatifi bir yıl içerisinde seçime götürmek üzere gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla bu haliyle konu yargının değil, yürütmenin konusudur, işidir. Bu sebeple gerek geçmişte kayyım olarak atanmayı sağlayan yargı kararı, hem de bir grup çiftçinin açtığı ve red olunan yargı kararı bize göre seçim tarihini belirleme için yeterli gerekçe ve sebep değildir. Sayın Başbakan’ın sık sık söylediği bir şey vardı. 'Millet iradesinin üzerinde irade olamaz' Sayın Başbakan, zaman zaman yargı kararlarına atfen böyle açıklama yapmak durumunda kalıyordu. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Seçim yapılacaksa yargı kararıyla engellenemez. Bu konuda Kooperatifler Yasası’nda yapılan son değişiklik hükmü 5983 sayılı kanunun 90. maddesinde çok açık bir biçimde ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bir yıl içerisinde genel kurulun yapılması için gerekli tedbiri alır."

Reklam
Reklam

Yozgatlı siyasilerin de bu sürece katkı sağlamaları gerektiğini ifade eden Er, "Buradan Yozgat milletvekillerini ve özellikle hem yasamanın hem de yürütmenin içerisinde olan, aynı zamanda hukukçu kimliğiyle konuyu çok iyi bilen Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ı, Kayseri siyasileri kadar, kooperatifte ve fabrikada yaşanan sürece müdahil olmaya davet ediyorum. Çünkü kooperatif ve fabrikanın yarısı da Boğazlıyan ve bölge çiftçisinindir. Çiftçinin beklentisi de Sayın Bekir Bozdağ’ın kendilerine, kooperatiflerine ve fabrikalarına sahip çıkması yönündedir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz