Esgin: Termal Turizm, Bursa’nın Gelecek Vizyonudur

Bursa Sağlık Turizmi Derneği(BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin, "Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği" temasıyla...

Bursa Sağlık Turizmi Derneği(BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin, "Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Kentlerin Geleceği" temasıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Su Kongresi ve Sergisi’nde yaptığı sunumda termal turizm ve termal kür merkezlerinin önemini vurguladı.

Sağlık Turizmi uygulamalarının dünya üzerinde farklı şekillerde yer aldığını ifade eden Esgin, "Dünyadaki tüm termal otellerin olmazsa olmaz yatırımı termal kür merkezleridir. Termal turizm Bursa’nın gelecek vizyonudur. Bilimsel yaklaşımlarla Bursa’da kurulacak termal kür merkezleri ve kaplıca kür merkezleri turizmin çeşitlendirilmesi yaklaşımında çok önemlidir." dedi.

Reklam
Reklam

Bursa’nın termal kaynak yönüyle önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Esgin, İnegöl Oylat’ın dünyaca ünlü termal merkez Karlovy Vary’den bir eksiğinin olamayacağını vurguladı. Nitelikli termal yatırımlarla eksikliklerin giderileceğini belirten Esgin, "Sadece kent merkezimizde değil, İnegöl’de Oylat, Mustafakemalpaşa’da Tümbüldek, Gemlik’te Terme, Orhangazi’de Keramet ve Orhaneli’de Sadağı yeni ve nitelikli termal yatırımlar beklemektedir. Ayvaini ve Oylat mağaralarımız da Speleoterapi denilen tedaviler yönüyle turizme kazandırılmalıdır." şeklinde konuştu.

BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yaptığı sunumda Termal Kür Merkezleri’nin dünyadaki uygulamalarını anlattı. Esgin, termal sağlık ve yaşam merkezlerinde Bursa’nın öncelikli mekanlar arasında yer aldığını vurguladı. Esgin şunları kaydetti: "Termal turizmde neden Bursa dediğimizde birçok olumlu özelliği sayabiliyoruz. 1500 yıllık termal geçmişi olan Bursa, jeotermal turizmde tarihsel arka plana sahiptir. Jeotermal A.Ş.’nin yaptığı çalışmalarla 7 ayrı kaynak ve toplam 300 lt/sn jeotermal kapasiteye ulaşılması, kente sağlık ve turizm yatırımlarının son yıllarda hızla artması, kent dinamikleri ve kamuoyunun duyarlılığı, İstanbul’a yakınlık ve iç turizm; Bursa’nın Arap Destinosyonu’nda ilk sırada gelmesi gibi çok etken sayabiliriz."

Reklam
Reklam

Şifalı Suların, omatizma, cilt, kalp-damar, metabolizma ve hormon, ürolojik, kulak burun boğaz, akciğer, mide, böbrek ve idrar yolları, göz, diş ve diş eti ile kadın hastalıkları olmak üzere birçok konuda tedavi edici özelliği bulunduğunu hatırlatan Esgin, termal turizmde planlama aşamasından bir an önce yatırım aşamasına geçilmesi gerektiğini söyledi. Yatırımların Medikal SPA konseptinde sosyal güvenlik siteminde ödeme kapsamında olması gerektiğini belirten Esgin, Termal otellerin yalnızca hastaların ve yaşlıların gittiği tesisler olduğu algısının değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Termal turizmde ruh ve beden sağlığının esas alındığını kaydeden Esgin sözlerini şöyle sürdürdü: "Termal turizm yatırımlarında konsept kür ve insan üzerine kurgulanmalıdır. Termal turizm alanındaki planlama çalışmaları hızlandırılmalı, yatırım aşamasına geçilmeli ve Bursa’nın turizm potansiyeli değerlendirilmelidir."

Sağlık turizmini geliştiren etkenlerin başında sağlık hizmetlerine kısa sürede ulaşmanın geldiğini belirten Esgin, hava yollarını kullanmanın önemli bir ayrıntı olduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: