Eshab-I Kehf'te Hıdırellez Şenlikleri

Mersin'in Tarsus ilçe belediyesi tarafından düzenlenen Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez şenlikleri coşkuyla kutlandı. Kente özgü yiyecek...

Mersin'in Tarsus ilçe belediyesi tarafından düzenlenen Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez şenlikleri coşkuyla kutlandı. Kente özgü yiyecek ve içeceklerden olan cezerye, şalgam, baklava, humus ile bisiklet yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Eshab-ı Kehf mağarasının bulunduğu tepede yapılan şenliklere Bursa Tarihi Mehter takımının Eshab-ı Kehf'e girişiyle başlanıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Eshab-ı Kehf'in gerek Hıristiyan, gerekse İslam Alemi açısından önemli bir yeri olduğunu belirterek, Tarsus'un gerek bu özelliğiyle, gerekse 10 bin yıllık tarihi içinde dünya kenti bir yer olduğunu söyledi. Kocamaz, "Hızır ile İlyas'ın buluştuğu gün, havanın ısındığı, baharın, bolluğun ve bereketin müjdelendiği, barış, huzur ve güvenin, beklentinin arttığı, dostluk ve dayanışma duygularının pekiştiği önemli bir gün Hıdırellez. İşte bizde bugün burada 18. kez geçmişimizden devraldıklarımızı gelecek nesillere unutturmadan, aksatmadan elimizden geldiğince aktarmanın mücadelesini veriyoruz. Tarsus'u ve değerlerini tanıtmak Eshab-ı Kehf'e taşıyarak etkinliklerin manevi yönünü de ortaya koymak ve bir sentez oluşturmaktır. Yine Tarsus'a özgü cezerye, baklava, humus ve şalgam gibi Tarsus patentli ürünlerin tanıtımını yapmak, esnaflarımız açısından kalite yönünden rekabet ortamı sağlamak, öz değerlerimize çıkmaktır. Allah birliğimizi, dirliğimizi bütünlüğümüzü bozdurmasın. Allah bu cennet vatanımızı hain çizmeleriyle çiğnetmesin. En kötü günümüz bugün gibi aydınlık, bugün gibi feyizli, bugün gibi coşkulu ve bereketli olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra söz alan Tarsus ile kardeş şehir olan Tataristan'ın Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullun, Tarsus ile 15 yıldır kardeş şehir olduklarını, kardeşliğin çok ileri bir boyutta olduğunu, kutlanan bayramın herkese hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından baklava, cezerye, şalgam, humus ve bisiklet yarışmasında dereceye girenlere altın ve plaketleri törenle verildi.

Türkiye'nin ünlü mevlithanlarından olan Ankara Kocatepe Camisi İmam Hatipleri İsmail Coşar ce Adem Kemaneci, Ankara Kocatepe Camisi Müezzini Ali Tel ile Orman ve Su Bakanlığı Camisi İmam Hatibi Fazlı Çoban ilahi, mevlit ve Kuran-ı Kerim okudu.

Daha sonra Hıdırellez Şenliği kılınan öğlen namazının ardından Halil İbrahim sofrası ile sona erdi.

Etkinlikte yamaç paraşütçülerinin gösterisi de yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe , Aznakay Belediyesi Yürütme Kurulu Başkanı Rasıh Şekurov, Türk-Tatar Dostluk Derneği Başkanı Firdevs Fathelislam, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, çevre belde ve ilçe belediye başkanları, oda ve dernek başkanları ile sayıda protokol üyeleri hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz