Esiad, Sanayici Ve İş Adamları Derneklerini Ağırladı

Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ESİAD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, kent ekonomisi, yaşanan sorunlar...

Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ESİAD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, kent ekonomisi, yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ile yeni projeler ele alındı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, sanayici ve iş adamları derneklerinin başkanlarının katıldığı toplantıda, sanayici ve iş adamları dernekleri (SAİD) arasındaki işbirliği ve ortak çalışma konularının değerlendirildi, Eskişehir ticaretine, ekonomisine değer katacak konular ve şehrin sorunları ele alındı.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bandırma, yaptığı açılış konuşmasında, ortak paydalarının sanayici ve iş adamları dernekleri olmaları olduğunu belirtti. Bandırma, bu türlü toplantılarda buluşmanın, birlik olabilmek anlamında çok önemli olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Vali Tuna ise, yaptığı konuşmada “Sanayici ve iş adamları dernekleri olarak ortak çalışmalarının devam etmesinin şehrimiz ekonomisi ve karşılaşılan sorunların çözümünde ne kadar etkili olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bundan sonrada bu tür ortak sanayici ve iş adamları dernekleri çalışmalarınıza devam etmelisiniz" dedi.

ESİAD Başkanı Aydın Bandırma’nın SİAD’lar ve Eskişehir’in bazı sorunlarını sunumlarıyla anlattığı toplantıda, Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması, şehrin demiryolu ve hava ulaşımı, şehir içi trafik ve otopark sorunu, termal projeler, demiryolunun denize bağlanması; Yunus Emre, Nasrettin Hoca ortak projeleri, ihracattaki sıkıntılar, organize sanayiye alternatif bir yol açılması ve trafik sorununun çözülmesi konuşuldu. SİAD Başkanları da ortak sorun olan konular hakkında söz aldılar. Toplantı, yemeğin ardından sona erdi.

Toplantıya EGSİAD Başkanı Erdoğan Ercan, ESMİAD Başkanı Ahmet Hızlan, ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, MÜSİAD Başkanı Dr. Sıtkı Karaca, TÜMSİAD Başkanı Ali Engiz katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: