ESİDEF Başkanı Davulcuoğlu: Dünyanın üretim ekseni doğuya kaydı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, "Dünyanın üretim ekseni, doğuya yönelmiş durumdadır. Bu, daha sonra yönetimde de bir eksen kaymasını getirecektir." dedi. Davulcuoğlu, İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tarhan ile birlikte, Söke İşadamları Derneği (SİDER)'nin davetlisi olarak Aydın'ın Söke ilçesine geldi. Davulcuoğlu burada işadamlarına, Türkiye’deki ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.
Konuşmasına SİDER'in de üyesi olduğu ESİDEF ve TUSKON’un çalışmaları hakkında bilgi vererek başlayan Davulcuoğlu, ”ESİDEF’in 35 dernek ve 6 bin 500 işadamı, TUSKON’un 167 dernek ve 35 bin işadamı üyesi bulunuyor. Bu işadamlarımızla birlikte 2006 yılından bugüne kadar ticaret köprüleri kurarak büyük başarılara imza attık. TUSKON olarak hedefimiz, esnafımızı ve tüccarımızı dünya çapında oyuncular haline getirmektir. Birleşmiş Milletler, ilk defa bir sivil toplum kuruluşuyla ortak çalışmaya imza atarak, gelişmekte olan 49 ülkenin temsilcileriyle İstanbul’da TUSKON aracılığıyla görüştü.” dedi.
Eksen kayması tartışmalarına da değinen Ramazan Davulcuoğlu, ”Eksen kayması olduğu doğrudur. Dünyanın üretim ekseni, zaten doğuya yönelmiş durumdadır. Çin, Hindistan, Malezya, Endonezya, Japonya, Güney Kore gibi ülkeler hızla gelişiyor. Avrupa'daki üretim maliyetleri, bu sonucu doğurmuştur. Biz de bu dönüşümde yerimizi almaya bakmalıyız. Üretimdeki eksen kayması, daha sonra yönetimde de bir eksen kaymasını getirecektir.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin, büyüme hızında Avrupada birinci ve dünyada üçüncü olduğunu, hedefinse 2011 yılı sonunda Avrupa’da İspanya’yı geride bırakıp beşinci büyük ekonomi haline gelmek olduğunu belirten Davulcuoğlu, şunları söyledi: "Yatırımcılar açısından baktığımızda ihracatlar, bizim istihdamı arttırmamızı sağlıyor. Bütün bu hedefler, istikrarlı devlet politikasıyla gerçekleşebilir. 2023 yılı hedefi sadece hükümet politikası olmaktan çıkmış, bir devlet politikasına dönüşmüştür. Bunu ana muhalefet ve diğer siyasi partilerin söylemlerinde de görmekteyiz. İşadamları açısından sevindirici bir gelişmedir.”
Ramazan Davulcuoğlu, SİDER üyesi Hasan Yavuz'un, "Bir koalisyon hükümeti kurulursa Türkiye’nin 2023 yılı için koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefi sekteye uğrar mı?" sorusuna da şöyle cevap verdi: "Bu sadece Türkiye’de değil, her yerde büyük sıkıntı doğurur. Türkiye artık koalisyon hükümetleri dönemine dönmemelidir. Bugün Belçika ve Hollanda gibi ülkeler, koalisyonlar yüzünden çok zor duruma düşmüştür.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz