ESİDEF’li işadamları ABD’de meslektaşlarıyla görüştü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda düzenlenen Türkiye-ABD Ticaret ve Yatırım Heyeti Organizasyonu'nun ikinci gününde, Tennessee eyaletinde görüşmeler yapıldı. Eyalet meclisini ziyaret eden heyet, milletvekilleri ve senatörlerle görüşerek bilgi aldı. Ardından İstanbul Center ve Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TAAC)’nin düzenlediği Türk Günü'ne katıldılar. Aynı günün akşamı TAAC merkez binasında Tennesseeli işadamları ve oda başkanlarının bulunduğu resepsiyonda yer aldılar.

Reklam
Reklam

Gezinin üçüncü günü tekrar Atlanta’ya dönen Türk işadamları heyeti, Atlanta Ticaret Odası ve Dünya Ticaret Merkezi'ni ziyaret etti. Bu ziyaretlerde de ABD’li sanayici ve işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri yaptılar. Bir konuşma yapan Atlanta Dünya Ticaret Merkezi Başkanı John E.Parkerson, Türkiye'nin son yıllardaki büyümesinin dikkat çekici olduğunu belirterek, "Türkiye, son yıllarda büyüme ivmesini hızla arttırıyor. Bizlerin de dikkatinden kaçmayan bu hızlı büyüme demek oluyor ki bundan sonra Türkiye ile ABD arasında ticaret her geçen gün artacak." dedi.

Ziyaretlerin ve iş görüşmelerinin kendileri açısından son derece verimli geçtiğini söyleyen ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ise, "Hiç beklemediğimiz bir ilgi görüyoruz. Burada TAAC ve İstanbul Center, gerçekten çok iyi lobi yapmış. Onların aracılığıyla birçok işadamı ve sanayiciyle görüştük. Beraberimizdeki işadamı arkadaşlar, sektörleriyle ilgili olarak meslektaşlarıyla ciddi görüşmeler yapıyor." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz