ESİDEF’li işadamları Etiyopya’dan mutlu döndü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda Etiyopya’nın Addisababa şehrine düzenlenen Türkiye–Etiyopya Ticaret ve Yatırım Heyeti programına katılan ESİDEF üyesi işadamları, Türkiye'ye anlaşmalarla döndü. Ticari amaçlı geziye ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can, Etiyopya İzmir Fahri Konsolosu ve Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile beraber 36 kişilik heyetle gidildi. Görüşmeler sonunda Etiyopyalılara Türk lokumu sevdirildi, tarım makineleri ve branda satışı, Addisababa’ya PVC gönderilmesi ve otel inşa edilmesi gibi bağlantılar yapıldı.

Reklam
Reklam

'AMERİKA’DAN GELDİK, AFRİKA’YA GİTTİK'

Addisababa Sheraton Otel'de düzenlenen ticaret forumuna Etiyopya Ankara Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome, Etiyopya Ticaret Odası Başkanı Mulu Solomon, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Ahmad Tusa ve 250 Etiyopyalı işadamı katıldı. ESİDEF olarak dünyanın çok coğrafyalarına organizasyon düzenlediklerini belirten Özkara, “Federasyon olarak yurtdışına götürdüğümüz heyetlerin organizasyonlarını çok önemsiyoruz. İki hafta önce Amerika'daydık, şimdi ise Afrika Birliği'nin merkezi Etiyopya’dayız. Türk müteşebbisi olarak dünyanın hangi ülkesinde ticaret varsa oraya gitmeyi ve ürünlerimizi pazarlamayı, karşılıklı alışverişi geliştirmeyi hedefliyoruz. Ancak bu sayede 2023 yılı için koyulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Etiyopya’nın başkenti Addisababa’ya gezide, birçok işadamı arkadaşım anlaşmalar ve ön görüşmeler yaptı. Bizimle birlikte gelen dört işadamı üyemiz geri dönmedi, ertesi gün firmaları yerinde görüp inceleme ve ön anlaşma yapacak.” dedi.

Reklam
Reklam

İZKA Genel Sekreteri Can ise Etiyopya'nın önemli bir pazar olduğuru, devletin ekonominin kalkınması ve gelişmesi için birçok destek ve teşvik verdiğini söyledi. Can, ”İki ülke arasındaki ticaretin, her geçen gün daha verimli ve yükselen bir ivmeyle devam edeceğini düşünüyorum.“ şeklinde konuştu. Etiyopya Ticaret Odası Başkanı Solomon da, “Türk işadamları beni heyecanlandırdı. İki ülke arasındaki mevcut ticaretin, potansiyelimizin çok altında olduğunu düşünüyorum. Bu geliş gidişlerin artması, beraberinde ticaret hacminin genişlemesine sebep olacaktır.“ diye konuştu. CİHAN | http://www.cihan.com.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: