Eşini kaybeden 150 bin kadına düşük taksitle ev verilecek

Eşini kaybeden 150 bin kadına dönük yeni bir yardım programı başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Eşini kaybeden 150 bin kadına dönük yeni bir yardım programı başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yardımlar arasında TOKİ’nin alt gelir grubu için yaptığı evlerden yararlanmada eşini kaybeden kadınlar ilk sırada yer alıyor. İstihdam ve mesleki eğitim kurslarında da bu kadınlara öncelik tanınacak. Ailelere yıl başından itibaren düzenli gıda paketi verilecek. Çocuklarına burs ve yurt imkanı için pozitif ayrımcılık uygulanacak.

Rixos Otel’de düzenlenen ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Sosyal Yardım Programı Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, eşini kaybeden kadınların kısa orta ve uzun vadedeki ihtiyaçlarının detaylı bir araştırmayla tespit edildiğini söyledi. Manzaranın ortaya çıkmasıyla sorunun teşhisini yaptıklarını, şimdi sorunun tedavisi aşamasına geçtiklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye genelinde eşi vefat etmiş hanımlara yardım etmek amacıyla bir dizi çalışmayı başlattıklarını belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma, Sağlık, Gençlik ve Spor Bakanlıkları ile TOKİ’nin ortak çalışmalar yaptığını söyleyen Erdoğan, 150 bin kadının 2012’den itibaren gıda yardımından düzenli olarak faydalanmalarını sağlayacaklarını belirtti. TOKİ’nin alt gelir grubu için yapılan konutlardan eşi vefat edenlerin yararlanması için öncelik sağlayacaklarını vurgulayan Başbakan, şartlı eğitim yardımı, istihdam ve mesleki eğitim kurslarında da bu kadınlara öncelik sağlanacağı bilgisini verdi. “Hanım kardeşlerimizin çocukları varsa burs ve yurtlardan yararlanması için pozitif bir ayrımcılık uygulanacak.” diyen Erdoğan, 150 bin kadına yalnız olmadıklarını hissettireceklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

"KAPILARI TEK TEK ÇALACAKSIN FATMA HANIM"
“Hanım kardeşlerimizin bizi bulmalarını değil bizim onları bulmamız esas alınacak. Kadın toplumun aynasıdır. Toplum kadınla değişir dönüşür.” diyen Erdoğan, eşinden dayak yiyen, şiddet gören kadınlar bulunduğunu, işyerlerinde ezilen ötelenen kadınlar bulunduğunu, gidip o kadınları bulmanın devletin görevi olduğunu ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı bu kitleye ulaşmak için kurduklarını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi: “Masanın arkasında oturup insanların size gelmesini beklerseniz yaptıklarınızın hiçbir anlamı kalmaz. Kapıları tek tek çalacaksın Fatma hanım. Fatma hanım tüm ekibinle beraber kapıları çalacaksın. Herkese ulaştığımız iddiasında değiliz. Muhtaçları bulmak için çalışmalara devam ediyoruz.”

VAN DEPREMİYLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
Van depremi sonrası bu ile 2 kez gittiğini, deprem olduğu andan itibaren Van’ı bakansız bırakmadığını dile getiren Erdoğan, milletvekilleri, teknokratlar, sivil toplum kuruluşlarının orada çalışmalarını devam ettirdiğinin altın çizdi.
Kalıcı konutlar noktasında TOKİ’nin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, deprem sonrasında yapılan eleştirilere de cevap verdi: “Öyle bir toplumun içinde yaşıyoruz ki bütün bu olumlu çalışmaların yanında arada 1, 3, 5 tane olumsuzluk meydana gelse yandınız. Bütün gözler onun üzerinde yoğunlaşıyor. Bu bakımdan bir kişinin ihmali bile, bir kişinin böyle bir olumsuzlukla karşıya kalması bile bizi kurtarmaz. Ama elinden geleni yapan, elinden geleni ortaya koyan, bütün bu olumlu çalışmaların yanında o olumsuzluğu ortaya koyanların toplumun psikolojisi hakkında dikkatli olmaları gerekiyor. Şikayet etmek yerine oradaki hanım kardeşlerimin şükrettiğini gördüğüm için iftihar ettim, Rabbime şükrettim. Hüzünlü kederli Anadolu kadınını gülümsetebilmek için yardım elimizi oraya uzatıyoruz. Uzatmaya devam edeceğiz.”

Reklam
Reklam

BAŞBAKAN'IN TELEFON KONUŞMASI
Başbakan Erdoğan, programda konuşma sırasını beklerken cep telefonu konuşması yaptı. Basın mensupları Erdoğan'ın konuşmasından görüntü alabilmek için yoğun gayret gösterdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasında günlük 1 dolar gelirinin altında yaşayan vatandaş kalmadığını ifade etti. 4 doların altında yaşayan vatandaş kalmaması için bugünkü programı çıkardıklarını belirten Şahin, “Herkesin 1. sınıf vatandaş olduğu bir ülkede yaşayabilmeyi istiyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz