Eşini kemerle boğarak öldüren sanıktan şok savunma

Bursa’nın İngöl ilçesinde kendisini aldattığını düşündüğü 50 yaşındaki eşini kemerle boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bursa’nın İngöl ilçesinde kendisini aldattığını düşündüğü 50 yaşındaki eşini kemerle boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten eşini öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 52 yaşındaki T.B'nin yargılanmasına başlandı. 5 ay önce Turgutalp Mahallesi’nde kıskançlık sebebiyle tartıştığı eşi Fatma Balcı’yı (50) kemerle boğarak öldürmekle suçlanan T.B., dehşet anını anlattı.Son zamanlarda eşiyle aralarında şiddetli geçimsizlik olduğunu belirten T.B., “Karşı çıkmama rağmen Filiz adındaki bir kadınla görüşüyordu. Beni aldattığını düşündüğüm davranışları vardı fakat bunu çocuklarıma belli etmemeye çalışıyordum. Bu şüpheler yüzünden uyuyamaz oldum. Birlikte psikiyatriste gittik. Doktor bana uyuyabilmem için ilaç verdi. Karım 50 yaşından sonra dikiş-nakış kursuna gitmeye başladı. Şüphelerim giderek artıyordu. Eşimi takip ettim ancak kaybettim. O akşam da kendisine nerede olduğunu sordum. Aramızda bu yüzden tartışma çıktı. Bana, ‘Sen kimsin? Seni mi sayacağım?’ gibi şeyler söyledi. Şekerim yükseldi, çok sinirlendim. Öfkeme hakim olamayıp 2 tokat attım. Yere yatırdıktan sonra kemerle bağlayıp iyice dövmeyi düşündüm fakat kemer yanlışlıkla boğazına geçmiş. Kemeri bir kez sıktım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“HİÇBİR RAHATSIZLIĞIM YOK”

Kendisinin herhangi bir psikolojik rahatsızlığının bulunmadığını söyleyen sanık T.B., “Buna rağmen çocuklarım benim deli olduğumu düşünüyor. O dönem de karımdan şüphelendiğim için uyku uyuyamıyordum. Doktor bu konuda ilaç yazmıştı. İlaçları kullandım ve rahatsızlığım azaldı” diye konuştu.Davaya müşteki olarak katılan çiftin çocukları M.B., L.B., H.B. ve C.B. ise, annelerini öldüren babalarının cezalandırılmasını istedi. Çocuklar, babalarının herhangi bir psikolojik rahatsızlığının bulunmadığını fakat anneleriyle sürekli kıskançlık yüzünden kavga ettiğini söyledi.Sanık T.B.’nin İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem ve İhtisas Dairesi’ne gönderilerek cezai ehliyetinin olup olmadığının tespitine karar veren mahkeme, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: