Eşini koluna taktı, ölüme götürdü

Başına geleceklerden habersiz 2 aylık kızına mama almak için eşiyle markete gitti, yolda kurşun yağmuruna tutuldu.

Adana’da birlikte yaşadığı 41 yaşındaki Abdullah Oharoğlu’nu, bebeğinin mamasının bittiğini söyleyerek dışarı çıkaran 24 yaşındaki Cevher Seden Uruk’un, sevgilisi olduğu iddia edilen 28 yaşındaki Soner Özkan’a öldürttüğü iddia edildi. Cinayetle ilgili Uruk ve Özkan’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

[

****](https://www.mynet.com/koluna-takti-olume-goturdu-2690468-myvideo)

16 Mart’ta Levent Mahallesi 1729 sokak’ta saat 23.30'da meydana gelen olayda, işten eve dönen kafe işletmecisi Abdullah Oharoğlu, 2 aylık kızı Siderya’ya mama almak için birlikte yaşadığı nikahsız eşi 2 çocuk annesi Cevher Seden Uruk ile markete gitti. Market dönüşü eşinin yanında silahlı saldırıya uğrayan Abdullah Oharoğlu, olay yerinde yaşamını yitirdi. Cinayet sonrası inceleme başlatan polis, pompalı tüfekle yapılan saldırıdan yara almadan kurtulan Cevher Seden Uruk’u takibe aldı.

Reklam
Reklam

Çok sakin davranan genç kadın, gözaltına alınarak çapraz sorguya alındı. Çelişkili ifadeler veren kadının oturdukları evin sahibi ve üst kat komşuları Soner Özkan ile ilişkisi ortaya çıktı. Bunun üzerine Soner Özkan da gözaltına alındı. Sorguda cinayeti kabul eden şüpheli, genç kadınla da 5-6 aydır süren ilişkilerinin olduğunu söyledi.

Şüpheli Soner Özkan verdiği ifadesinde, cinayet sonrası olay yerine dönerek, polisin ceset üzerinde yaptığı incelemeyi izlediğini belirterek, verdiği ifadesinde şöyle konuştu: “Evine çok uzun aralıklarla gelen Abdullah, bir süre önce beni eşinin yanında gördü. Eşine küfür edip eve yollarken, beni de zorla otomobiline götürüp ağzıma silah dayayıp eşi ile nasıl bir ilişkim olduğunu sordu. Ben de bir şey olmadığını söyledim. Beni öldüreceğini söyledi. Ancak yakınımızdan bir polis otosu geçince beni serbest bıraktı. Benden sonra eşine 1 ay içinde İstanbul’a taşınacaklarını söylemiş. Olay günü de, alkol ve uyuşturucu hap aldım. Kapıda karşılaştığım Abdullah bana, ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Bunun üzerine eve girip tüfek aldım. Bir süre bekleyip eşi ile gelirken rastgele ateş açıp kaçtım. Daha sonra tüfeği bir arkadaşıma verip tekrar sokağa gelip, ceset üzerinde yapılan incelemeyi izledim. Daha sonra evime çıkıp uyudum.” Genç kadın ise ifadesinde eşine kimin ateş ettiğini görmediğini iddia etti. Polis, cinayetten haberdar olduğu iddia edilen 28 yaşındaki Sezgin Uruk, cinayet silahını sakladığı iddia edilen 21 yaşındaki Hatice Tıdım ile cinayet sonrası cinayet şüphelisine yardım ettiği iddia edilen 24 yaşındaki Süleyman Akkavak ve 15 yaşındaki S.T. adlı genç kızı da gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam