Eşini öldürdüğü iddia edilen sanığa müebbet verildi

Adana’da eşi Sevgi Sağlam’ı (29) ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Hasan Sağlam (34) müebbete...

Adana’da eşi Sevgi Sağlam’ı (29) ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Hasan Sağlam (34) müebbete mahkûm edildi. 10 Mart 2011 günü Hurmalı Mahallesinde 9 yıllık eşi, 2 çocuk annesi eşi Sevgi Sağlam'ı 7 kurşunla öldürdüğü ileri sürülen tutuklu sanık Hasan Sağlam, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına çıktı.

Savunmalarında çalıştırmakta olduğu kahveyi kapattıktan sonra bir eğlence mekânında alkol aldığını belirten Sağlam, gece bilmediği bir saatte babasının kendisini evine götürdüğünü söyledi. Geceleyin sesler gelmesi ve gölgeler görmesi üzerine silahını ateşlediğini anlatan Sağlam, “Sonra da sızıp yatmışım. Uyandığımda eşimi gördüm. Çocuklarıma sarıldım. Sonra polisler beni alıp götürdü. Eşimin öldüğüne inandıktan sonra seslerde biraz azalma oldu. Fakat halen sesler duymaktayım, ilaç almaktayım. Öldürme kastım yoktu. Çok pişmanım.”dedi.

Reklam
Reklam

Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve İstanbul Adli Tıp Kurumu raporlarında suça karşı “cezai ehliyetinin tam olduğu” ifade edilen sanık önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarpıldı. Mahkeme heyeti sanığın duruşmalardaki iyi hali ve olaydan pişmanlık duymasından cezasını müebbet hapse çevirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz