Eşini Öldüren Kocaya Cinayetin Yanında, Cinnsel Istismar Cezası Da Verildi

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI Adapazarı'nda iki yıl önce Evren Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Süleyman Yayla, kaçarak evlenen eşi bir çocuk annesi Emine Yayla'yı

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI Adapazarı'nda iki yıl önce Evren Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Süleyman Yayla, kaçarak evlenen eşi bir çocuk annesi Emine Yayla'yı babasının evinde bıçaklayarak öldürdü.
Hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde cinayet, 1nci Ağır Ceza Mahkemesinde eşinin evlendiğinde yaşının 15'den küçük olması nedeniyle cinsel istismar davaları açılan Süleyman Yayla, cinayet suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Bu davadan sonra da 1nci Ağır Ceza Mahkemesinde küçük yaşta kıza cinsel istismardan açılan dava karara çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Yayla, maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile taraf avukatları katıldı. Süleyman Yayla ise eşiyle evlendiğinde yaşının 15'den büyük olduğunu söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.
Ancak Adli Tıp Kurumundan çocuk gelinin evlendiğinde 15'den küçük olduğu yönündeki raporu üzerine 24 yaşındaki katil koca 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: