Eşini son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı

Konya'da F-4 tipi askeri uçağın düşmesi sonrası şehit olan Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi, memleketi Eskişehir'de...

Konya'da F-4 tipi askeri uçağın düşmesi sonrası şehit olan Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı olan Tuğçe Kayadibi ise bir yıl önce evlendikleri şehit eşini son yolculuğuna asker selamıyla uğurlandı. Tuğçe Kayadibi, eşinin tabutunun top arabasına götürülüşü sırasında asker selamı verdi.
Konya'dan Eskişehir'e getirilen Şehit Pilot Kayadibi'nin cenazesi Askeri Hastaneden ambulansla alınarak Reşadiye Camii'ne getirildi.
Anne Emeti ve sanatçı eşi Tuğçe Kayadibi, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan ve gözyaşlarına boğulan anne ve şehidin eşini görevli askerler ile yakınları teskin ederek, moral vermeye çalıştı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Başkemancısı olan Tuğçe ile kayınvalidesi Emeti Kayadibi, cami avlusunda bir süre birbirlerine sarılarak ağladı. Şehit'in cami avlusundaki tabunun başında astsubaylar nöbette tuttu.
Cenaze törenine AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Vali Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kuvvet komutanları, şehit'in meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.
Namazın ardından şehit için helallik istendi. Daha sonra omuzlara alınan şehitin cenazesi bir süre taşındıktan sonra top arabasına kondu. Kuvvet komutanları ve meslektaşları şehit Kayadibi'nin cenazesi önlerinden geçerken son kez selam durdu. Şehit'in bir yıllık eşi Tuğçe Kayadibi ise eşini asker selamı ile uğurladı. Tuğçe Kayadibi, tabutunun geçişi sırasında ayağa kalkıp diğer askerlerle birlikte eşi için asker selamı verdi.
Şehit'in cenazesi daha sonra bir süre top arabasında, kortej eşliğinde taşında. Bu sırada şehit'in eşi ile annesi de top arabasının arkasından yürüdü. Şehit Kayadibi'nin cenazesi, daha sonra Eskişehir Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.
Şehit Pilot ile Tuğçe Kayadibi'nin 1,5 sene önce Eskişehir'de Senfoni Orkestrası'nın konseri sırasında tanıştıkları ve bir sene öncede evlendiklerini öğrenildi. Şehit Pilot'un görevi nedeniyle çiftin daha sonra Malatya'ya taşındıkları eşi Tuğçe'nin görevini yerine getirmek için hafta üç kez Eskişehir'e gelip gittiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz