Eşini yakarken Yunanistan'ı tutuşturdu

Yunanistan'ı alarm durumuna geçiren Atina yakınlarındaki yangına eşinin üzerine yanıcı madde dökerek ateşe veren bir kişinin yol açtığı bildirildi.

Yunanistan'ı alarm durumuna geçiren Atina yakınlarındaki yangının nedeni ne aşırı sıcak hava, ne terör, ne dikkatsiz bir piknikçi. Bu kez yangın nedeni tahminlerin ötesinde: Yangına eşinin üzerine yanıcı madde dökerek ateşe veren bir kişinin yol açtığı bildirildi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/atina-yaniyor/4189/101553/sayfa/1/)

Yunan özel Alpha televizyonu, başkentin kuzeydoğusundaki bir çok semt ve yerleşim birimini etkisi altına alan 4 büyük yangın cephesiyle yaklaşık 72
saattir mücadele verildiği sırada bugün, yangın bölgesinin dışındaki “Hasia” yerleşim biriminde çıkan bir çalı yangınına kimliği açıklanmayan, yabancı uyruklu bir şahsın, tartışma sonrasında eşinin üzerine yanıcı madde dökerek ateşe vermesinin neden olduğunu duyurdu.

Reklam
Reklam

EŞİNİ YAKARKEN YUNANİSTAN'I TUTUŞTURDU

Ateş alarak can havliyle evinden dışarı çıkan kadının olay yeri yakınlarındaki çalılar üzerine yığıldığı belirtilen haberlerde, saldırganın ise gözaltına alındığı kaydedildi. Haberlerde, eşi tarafından yakılan kadının sağlık durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

ÜÇ GÜNDÜR SÖNDÜRÜLEMİYOR

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Basın Sözcüsü Yanni Kapakis bugün yaptığı açıklamada, cumartesi başlayan halen hüküm süren ve sürekli yön değiştiren 6 şiddetindeki rüzgarlar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülen yangınlara bugün öğle saatlerinde “Hasia” bölgesinde çıkan bir çalı yangının da eklendiğini belirtmişti.

Söz konusu çalı yangının hızla kontrol altına alındığını belirten Kapakis, yangının çıkış nedeni hakkında ise bilgi vermemişti.