Eşinin böbreği ile hayata tutundu

Gaziantep’te 8 çocuk babası Murat Çelik, eşi Zerga Çelik’in bağışladığı böbrekle yeniden sağlığına kavuştu. Medical...

Gaziantep’te 8 çocuk babası Murat Çelik, eşi Zerga Çelik’in bağışladığı böbrekle yeniden sağlığına kavuştu. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleşen nakille yeni bir hayata başlayan Çelik, “Fazla kilolarıma rağmen nakil olabildiğim için çok mutluyum.” dedi.
Gaziantep’te yaşayan 48 yaşındaki Murat Çelik’e yaklaşık üç ay önce ayaklarında şişme ve yara nedeniyle gittiği doktor kontrolünde böbreklerinde de sorun olabileceği yönünde uyarıda bulunuldu. Çeşitli hastanelere başvuran ancak hastalığı ile ilgili bir türlü teşhis konulamayan Murat Çelik, bir süre sonra böbrek yetmezliği sorunu olduğunu öğrendi. Gaziantep ve Antalya’da nakil olmak için çeşitli hastanelere başvuran Çelik, fazla kiloları nedeniyle nakil yapılamayacağı gerekçesi ile geri çevrildi. Artık umudunu kaybetmek üzere iken bir arkadaşının tavsiyesi ile Medical Park Göztepe Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran Murat Çelik’e Medical Park Özel Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Süleyman Tilif ve Doç. Dr. Serdar Kaçar Başkanlığı’nda gerçekleşen ameliyatla, 26 yıllık eşi Zerga Çelik’ten alınan böbrek, nakledildi.
Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Çelik, eşiyle mutlu bir hayat sürdürdüklerini ve böyle fedakar bir eşe sahip olduğu için kendini çok şanslı hissettiğini söyledi. Eşinden aldığı böbrekle yeni bir hayata başlayan Murat Çelik şunları kaydetti: “Aileden üç dört kişi daha böbreğini bağışlamak istedi ama eşimden nakil olmayı tercih ettim. Şimdi çok şükür sağlığım iyi. Ameliyatta çektiğimiz sıkıntı diyalizde kaldığımız bir saatten bile daha kolay. Nakil olmak isteyip karar veremeyenlere tavsiye ederim.”
Eşinin her gün diyalize girmesine gönlü razı olmadığını belirten Zerga Çelik ise eşinin hızla sağlığına kavuşmasından duyduğu sevinci dile getirdi.

Reklam
Reklam

NAKİL HASTALARI ÜCRET ÖDEMEDEN NAKİL OLABİLİYOR
Böbrek naklinin önemine değinen Medical Park Göztepe Organ Nakli Merkezi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Aşkın Eroğlu, “Murat bey bize gelmeden önce iki organ nakli merkezine başvurmuş, ancak fazla kiloları olduğu için ameliyat edilmemiş. Doğrudur, obez kişilerin ameliyat komplikasyonları biraz daha fazladır. Ancak Murat beyle görüştüğümüzde daha önce defalarca diyetisyenler kontrolünde kilo vermeyi denediğini ancak başarılı olamadığını öğrendik. Dolayısıyla kilo veremiyor diye böbrek naklinden vazgeçmeyi de içimize sindiremedik.” dedi.
Medical Park Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Süleyman Tilif ise şu bilgileri verdi: “73 milyonluk ülkemizde 365 gün boyunca olan bağış sayısı sadece 246. Dolayısıyla hastalarımız diyalizde ölüyor. Canlı vericiye ameliyat dışında hiçbir zararı olmadığında nakli gerçekleştiriyoruz. Hastalarımız normal yaşantılarına dönerek 08-17.00 mesailerinde çalışabiliyor ve sağlıklı bir insanın yediği içtiği her şeyi yapabiliyorlar. Hastalarımıza canlı vericileri varsa bize başvurmalarını öneriyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz