Eşinin kalbini elinde taşıyor

Kalp kaslarındaki rahatsızlık nedeniyle her an ölüm riskiyle yaşıyordu.

İngiliz Matthew Green, kritik bir kalp hastasıydı. Kalp kaslarındaki rahatsızlık nedeniyle her an ölüm riskiyle yaşıyordu. Doktorlar bu halde kalp naklini bekleyemeyeceğine karar vererek ilginç bir operasyona imza attı.

Green’e, Cambridge’deki Papworth Hastanesi’nde yapılan altı saatlik operasyon sonucunda plastik kalp takıldı. Bir çanta boyutundaki yapay kalp, 9.5 litreye kadar kan pompalayabiliyor ve bu esnada çeşitli kalp rahatsızlıklarının etkilerini giderebiliyor. Dün yeni kalbiyle taburcu olan hasta, nakil için uygun kalp bulunana kadar böyle yaşayacak. Ancak dün taburcu olmadan önce hastanede düzenlenen basın toplantısı sırasında yeni kalbi Green’e küçük bir oyun oynadı.

Reklam
Reklam

Green konuşurken alarm vermeye başlayan yapay kalp, tüm doktorları telaşlandırdı. Green sakin kalmaya çalışırken, doktorlar riskli bir durum olmadığına karar verdi. Toplantı sonrası Green, eşi Gill ve oğlu Dylan’la birlikte hastaneden ayrıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor Steven Tsui, “Kalp nakli ameliyatını bekleseydi, hasta hayatta olmayabilirdi” dedi.

[Eşinin kalbini elinde taşıyor](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Eşinin kalbini elinde taşıyor") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Anahtar Kelimeler: