Eşiyle Birlikte Dört Gündür Kayıp Balıkçının Ailesi Perişan

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova'da geçen cumartesi saat 05.30'da eşi Nezahat Güler (54) ile ağlarını toplamak...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova'da geçen cumartesi saat 05.30'da eşi Nezahat Güler (54) ile ağlarını toplamak için İskele Limanı'ndan denize açılan balıkçı Cabir Güler'den (62) hâlâ haber alınamıyor. Altınova Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı olan Güler'in ailesi ve yakınları, perişan vaziyette gelecek umutlu bir haberi bekliyor.

Cabir ile Nezahat Güler’i arama çalışmaları devam ediyor. Dün (23 Temmuz) 72 saatin dolmasıyla çalışmalarına ara veren Sahil Güvenlik dalgıçları, bugün bu sürenin uzatılmasıyla yeniden açık denizde balıkçı çifti aramaya başladı. Özellikle Küçükköy beldesi Sarımsaklı Badavut mevkisi açıklarında sürdürülen arama çalışmalarına, balıkçı arkadaşları da tekneleriyle katılıyor. Balıkçı Cabir Güler’in geçen cuma günü denize bıraktığı ağlar da bu sabah toplandı.

Reklam
Reklam

Kayıp çiftin kızları Rahşan Ölez, anne ve babasının deniz konusunda çok tecrübeli olduğunu belirterek, ''Biz, balıkçılar, halk ve Sahil Güvenlik'le beraber elimizden gelenin en iyisini ve en fazlasını yapmaya çalıştık ama başaramadık. Ben şu saatten sonra İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının, gerekli yerlerle irtibata geçerek anne ve babamızı bulmasını istiyorum. Midilli'de olmadığını söylediler. Oradan gelen beyanlara dayalı bilgilerle biliyoruz, bunun dışında çaresiziz.'' dedi. Babasının yıllardır balıkçılık yaptığını anlatan Ölez, ''Buranın denizini, havasını çok iyi tanıyan bir insan. Babam ve annemin kaybolduğunu düşündüğümüz saatlerde Ege Denizi'nde, bizim bulunduğumuz bölgede çok ciddi bir fırtına olmadığını biliyoruz. 7,5 metrelik bir tekneyi batırabilecek ya da babam gibi usta bir balıkçının başa çıkamayacağı kadar büyük bir fırtına olduğunu düşünmüyoruz. Yetkililerden, annem ve babamın eve dönmesini istiyoruz. Teknenin adı 'Rüya'; görenler bize mutlaka haber versin.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anne Hatice Tutku da kızına birçok defa denize gitmemesini söylediğini ancak eşiyle birlikte açıldığını kaydederek, bulunmalarını istedi. Aile evde haber beklerken erkek çocuklar, deniz kenarında baba ve annelerinin bulunması için yapılan aramaları yakından takip ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: