Eski 2. Başkan Turgay Kıran: Galatasaray'da divan kurulu güdümlü

Galatasaray’ın eski 2. Başkanı Turgay Kıran, divan kurulu toplantısına neden katılmadığıyla ilgili çarpıcı bir açıklama...

Galatasaray’ın eski 2. Başkanı Turgay Kıran, divan kurulu toplantısına neden katılmadığıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.
''Güdümlü bir divan kurulu var, bu nedenle toplantılara katılmıyorum.'' diyen Kıran Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Divan Kurulu toplantılarına katılmak istemiyorum. Son zamanlarda divan kurulu toplantıları değişik bir yapılanmada. Güdümlü bir divan görüyorum. Herkes güdümlenmiş, bir yere kanalize olmuş.'' dedi.
Galatasaray’da bir şeyler değişirken, divanın da değişmesi gerektiğini de belirten Kıran, ''Başkan ve arkadaşları yeniden yapılanma içerisinde olmaları gerekir. Laf ola beri gele bir divan kurulu toplantısı yapıyorlar. Oysa ki biz orada 30 yılını birlikte geçirmiş arkadaşlar olarak toplanıp, kulübümüzün durumunu görmek istiyoruz. Ben bunların olmayacağını bildiğimi için divan kurulu toplantılarına gitmiyorum.” diye konuştu.
''Yönetimde farklı fraksiyondan isimler var; birbirlerinin başarı ya da başarısızlıklarını yakından takip ediyorlar, Galatasaray’da sorunun temeli budur.'' diyen Kıran, yönetim içerisinde dialog bozukluğu olduğunu da ifade ederek şöyle konuştu:
“Ünal Aysal beyefendi yönetim kurulunu farklı fraksiyonlardan toparladı. Dolayısıyla çok değerli kardeşlerimiz bir araya geldiler. Hepsi bir başkan adayı gibi dolayısıyla kendilerinin başarı ya da başarısızlığını çok yakından takip ediyorlar.
Tüm sorunlardan buradan geliyor. Son zamanlarda duyduğumuz bazı kişilerin bazı kişilere sempatik davranmaması, arkadan konuşması gibi durumlar . Polat yönetimi de oradaki iki üç fraksiyondaki arkadaşımızın geri çekilmeleriyle sorunlar olmuştur.
Bugün Galatasaray’da birlik beraberliğin öncelikle yönetimde olması gerekir. Sonrasında camiada olur. Yönetim kurulundaki 15 arkadaşımız da birlik beraberlik olursa, bu bize ve genel kurulumuza yansır. Biz daha böyle bir birlik beraberlik görmedik. Galatasaray’daki sıkıntı yönetimin içerisinde dialog bozukluğundan kaynaklanıyor. Umarım bu futbola yansımaz.”

Reklam
Reklam

ŞU AŞAMADA FATİH TERİM’İ ELEŞTİRMEK ABESLE İŞTİGALDİR
Kıran, ilk hafta mağlubiyeti nedeniyle Fatih Terim’i eleştirmenin son derece yanlış olduğunu belirterek, “İşin henüz daha çok başındayız. Ligin geç başlamasının da etkisi var. İlk bakışta Galatasaray’da bir değişiklik yok, yeni oyuncular gelmiş, ama oyun stilinde bir değişiklik yok. Fakat Fatih Terim’in imzasını yakında göreceğiz.'' diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını çok dikkate almamak gerektiğini de belirten Kıran, ''Biliyorsunuz, başkanlık seçimlerinde Abdullah Avcı ile konuşmuştum. Avcı’nın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gördük.'' diyerek, şöyle konuştu:
''Galatasaray’ın bir ya da birkaç oyuncusu değerindeki takımıyla gayet güzel oynadı. Galatasaray’ı gayet güzel tahlil etmiş. Fakat ne olursa olsun, Galatasaray için bir şey söylemek erken. Fatih hocamıza güvenimiz tam. Umarım takımımız istediğimiz noktaya gelecek.
Fatih Terim’i şu safhada eleştirmenin hiçbir anmalı yok. Henüz işin başındayız. Terim, denenmemiş bir teknik direktör değil ki, denenmiş, Sayın Adnan Polat’ta getirmek istemiş, getirememişti.
Her hangi bir teknik direktör değildir Fatih Terim. Galatasaray’da yetişmiş, çok değerli bir teknik direktör, Avrupa’da başarı elde etmiştir. Dolayısıyla şu günde Fatih Terim’i eleştirmek abesle iştigaldir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz