Eski AKSAV İcra Kurulu Üyesi İşbilir:

Antalya Sanat Vakfı (AKSAV) eski İcra Kurulu Üyesi Erol İşbilir, "Kamu yardımları bugün olduğu gibi sadece Altın Portakal Film Festivali

Antalya Sanat Vakfı (AKSAV) eski İcra Kurulu Üyesi Erol İşbilir, "Kamu yardımları bugün olduğu gibi sadece Altın Portakal Film Festivali için verilmedi. 3 ayrı proje yapıyorduk"dedi.

İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, Halkın Portakalı sertifika töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sorumluluğunu üstlendikleri 2004-2008 yıllarına ve özellikle 2008 yılı Film Festivali'ne ilişkin yanlış ve yanlış bilgiler verdiğini savundu.

Sorumluluk dönemlerinde kendilerine ciddi kamu desteği verildiğini, ancak aynı yıl içerisinde hiçbir zaman 7.7 milyon liralık kamu desteği almadıklarını ifade eden İşbilir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"Kamu yardımları bugün olduğu gibi sadece Altın Portakal Film Festivali için verilmedi. 3 ayrı proje yapıyorduk. Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Avrasya Film Festivali ve özellikle de Uluslararası Avrasya Film Market. Akaydın, göreve geldiği yıl yapıldığı yıllarda görmek bir tarafa Antalya'ya bile hiç gelmemiş olan bir sinema eleştirmeninin sözleri ile Uluslararası Avrasya Film Market'i iptal etmiştir. Oysa Uluslararası Avrasya Film Market 3 yılda kazandığı ivme ile devam ettirilebilseydi, bugün kamu yardımına ihtiyaç duyulmayacağı gibi gelirleriyle festivalin tüm giderleri de karşılanabilirdi. Ciddi kamu yardımının ana gerekçesi Uluslararası Avrasya Film Market'ti."

İşbilir, 2008 yılı bütçesinin de doğru aktarılmadığı ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Akaydın göreve geldiklerinde kameralara 'Cannes Film Festivali bile 7 milyon avroya yapılırken, bizimkiler 11 milyon avroya festival yapmışlar' diye açıklama yapıyordu. 2 Nisan 2009 günü rahmetli Güngör Peşken ile kendilerini AKSAV'la ilgili ziyaretimizde, Antalya ve Cannes Film Festivalleri'nin bütçeleri konusunda bilgilendirdiğimde, 'Demek ki çok yanlış bilgilendiriliyoruz Erol Bey, şahsınızda tüm muhataplarından özür diliyorum' demişlerdi. Yanlış bilgilendirmeler sürüyor ya da yanlış bilgilerle kamuyu yanıltarak devr-i sabık yaratma çabası içindeler."

Reklam
Reklam

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: