Eski anıları unuttuktan sonra neler oldu?

Adım adım geçmişinin yarattığı olumsuz duyguları ARTT yöneti ile yok eden Deniz Özkaya, unuttuktan sonra hayatında nelerin değiştiğini kaleme aldı.

İçinde yaşadığın, yaşattığın, hissettiğin her şeyi unuttun, ya da unuttuğunu zannediyorsun. Hem zaten bu kadar kolay unutabiliyorsan neden bu kadar uzun süre içinde tuttun ki?

Bütün bu sorular beynimin sağını, solunu her yerini kapladı. Anı gözümün önünde ama ben bir şey hissetmiyorum. Aynı, zamanında önünde ölsem de yakınına gömülsem deyip, sevmenin de dibini gördüğün eski sevgilini seneler sonra elinde çocuğu, yanında karısı görüp kafayı çevirmek gibi…

Not: Kafamı çevirdim, ‘Ay ben bunla nasıl beraber olmuşum.’ Demedim, karısına bakmadım, kafamı çevirdim, yani nötr bir karşılama yaşadığımı vurgulamak isterim.

Reklam
Reklam

Burası daha büyük boşluk sanki eskileri hissederken daha mı konforluydum ne? Bir şeyler direniyor o an içinizde, buna bilinçaltının direnci mi dersiniz, unutmak istememek mi dersiniz, alışkanlıklarınızın konforu mu dersiniz artık ne derseniz diyin.

Bütün gece düşündüm, nasıl oldu yani dedim, bence o anıları kanırttım, alakasız fotoğrafları çıkardım baktım, öncesinden daha çok düşündüm, hatırlamayı denedim, olay net, ben yokum sanki içinde gibi oldu korktum, tedirgin oldum ve sonra dedim ki tek başıma anca bu kadar.

Güneş hanım aynı hissimi unuttururken yaptığı gibi bana telefonda bunun çok normal olduğunu, bu boşluğun da bir his olduğunu ve bu histen de aynı şekilde kurtulabileceğimi söyledi. O zaman ben, beni boğan her histen kurtulabilirim, onun yerine gelen de boğuyorsa onu da atabilirim, Cem Yılmaz’ın ‘Her şey içinde’si’ gerçek yani.

Boşlukta olan kızı aldık, 20 kere koskoca bir blendırın içine attık, neden blendır diyorsanız bunun bir çok yöntemi olabilir ama bende bunu kullandık. 20 kere bir yere atlama fikri bana çok yakın, ben 20’sinde de farklı modeller denedim zihnimde. Hoppp birinde balıklama, birinde çivileme…

Reklam
Reklam

Boşlukta olan ben’ler toplandı orada, bastık blendırın tuşuna, çalışmanın bir çıktısı mı bilemem ama ben karışımımdan sonraki rengime bakmayı çok sevdim. Zaten smoothie olsun, shake olsun çok severim, o gün orman meyveli bir karışım rengini alarak boşlukta olan o hissimi kendimden uzaklaştırdım, ARTT ‘ı sonuna kadar kullandım.

Telefonu kapattık, benim tedirginliğim boşluğumun boşluğunu da hisseder miyim olmasın mı? Her hissin bir hissi var, toptan tava mı yesek kafaya noktasına gelirken, her günün bana farklı hisler yaşatacak bir deneyim olduğunun farkına vardım çünkü ben bu çalışmalara farkında olmayan kızın hissinden arınarak başlamıştım.

BİR ÖNCEKİ YAZI: 2 SENEDİR UNUTAMADIKLARINI ARTIK HATIRLAMAYAN KIZ

Haftaya bundan sonra kilo almak yok çalışması!

Reklam
Reklam

ARTT TEKNİĞİ İLE KORKULARDAN ARINMA

**/

**