Eski bakan şimdi turizmci

ANAP döneminde Bakan ve Milletvekiliği yapan Yazar-Ekonomist Bülent Akarcalı,Kapadokya'da turizmciliği başarı ile sürdürüyor.

1983-2002 yılları arasında Anavatan Partisi çatısı altında Bakan ve Milletvekili olarak da görev yapan yazar ekonomist Bülent Akarcalı ,Kapadokya bölgesinde turizmciliği başarı ile sürdürüyor.

Ailesi ile birlikte 2006 yılında Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Uçhisar beldesinde ailece yaşamlarını sürdürebilecekleri eski bir ev satın alarak onarımını yaptıktan sonra bölgede diledikleri gibi bir yaşam dileyen Bülent Akarcalı,ailesi için yaptığı bu konutu biraz daha genişletmek suretiyle bölgede butik otel geleneği içerisinde farkındalık yaratarak Taş Konaklar adı altında geçmişin kültürel ve tarihsel izlerini içinde barındıran turistik bir tesis haline getirdi...

Reklam
Reklam

Kapadokya bölgesinde yoğun iş ve çalışma hayatının yorgunluğunu atabileceği bir mekan olarak belirlemeye karar verdikleri konağı genişletmek suretiyle bölgenin essiz dokusuna uygun hale getirdikleri butik otel ile adeta sembol merkezlerden biri olarak turizme kazandıran ANAP döneminin Sağlık ve Turizm Bakanlıkları görevlerinde de bulunan Bülent Akarcalı, bugünlerde bölge turizmine katkı sağlamanın da haklı bir sevincini ailesi ile birlikte yaşıyor.

BÖLGENİN DOKUSUNU TESİSTE YAŞATMAYA ÇALIŞTIK Antik çağların Anadolu’daki en önemli gökdeleni olarak da değerlendirilen 179 metre yüksekliğindeki kalesi ile ünlü Uçhisar beldesinde Kapadokya’nın doğal dokusuna da uyumlu alanda Kapadokya turizmine hizmet vermeye başladığını Akarcalı “Kapadokya gerçekten eşsiz bir merkez.Ailem ile iş ve çalışma hayatının yorgunluğunu atabileceğimiz,sakin ve sessiz bir belde tercimizi Uçhisar adına değerlendirdik.Uçhisar kalesinin hemen alt bölümünde oldukça geniş bir alanı aldık.Gerekli onarım ve yapım izinlerini de aldıktan sonra bir de baktık ki , ailece yaşamayı umut ettiğimiz bu alan bizlere çok geniş gelecek. Yapısal anlamda tüm taşları 3. sınıf antikacıdan alınma,buram buram tarih kokan bir taş konağın diğer birimlerini de bölge turizmine butik olarak kazandırabileceğimiz düşüncesi hakim olunca,görkemli bir konak karşımıza çıktı.Tamamen bu işte uzmanlaşmış bir yapı elemanları ile çalıştık.2 yılı aşkın bir zamanda tamamlanan bu çalışmalarla bölge turizminin dokusunu da birebir yansıtan güzel bir butik oteli bölgeye kazandırdık.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bir dönem Türk siyasetine damgasını vuran,uygulamaları ile adından söz ettiren siyasi misyon sahibi Bülent Akarcalı,Uçhisar’ın doğası,temiz havası ile farklı bir yaşam ortaya çıkardığına inanıyor. “Burada büyük bir tarih ve doğa güzelliği yaşıyoruz.Havası temiz,berrak bir gökyüzü var,hava kirliliği yok, gürültü yok.

Anadolu insanının sevecenliğini ve o misafirperverliğini burada fazlasıyla yaşayabiliyorsunuz. Kapadokya turizm potansiyeli açısından İstanbul ve Antalya’nın hemen arkasından gelen büyük bir merkez.Son yıllarda turizm alt yapısının daha sağlıklı bir şekilde ortaya konulması yönündeki çalışmalarda bölgede turizm adına sevindiren gelişmelerden birisi ”dedi.

DOSTLARIMIZ YALNIZ BIRAKMIYOR Mütevazi konağını eşi Mine Monik ve oğlu Eray ile ile birlikte işletmenin de mutluluğunu yaşayan Bülent Akarcalı,yapısal özellikleri ile bölgenin tüm mimari dokusuna sadık kalarak ortaya çıkardıkları bu yapının kültürel turizm misyonunda Kapadokya bölgesinin turizmine bir ivme katmasının da kendilerini sevindireceğini dile getirerek “ Kapadokya bölgesinin değerini, sahip olduğu birikimi burayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere hissettirebilmek.Taş konaklarda kalan insanlar tarihin o buram buram kokan özelliklerini yaşaması gerekir.Bunun için modern anlamda hiçbir özelliğe yer vermedik.Doğallığın tamamen hakim kılındığı bir Taş konakları Kapadokya bölgesine kazandırdığımıza inanıyorum.Turizme başladığımız günden beri sağolsunlar dostlarımız,onların yakınları konağımızı yalnız bırakmıyorlar.Dış İşleri Bakanlığımızdaki dostlarımızdan tüm sevdiklerin ve onların yakınları,bölgenin büyülü yapısını tesisimizde doyasıya izleme imkanı buluyor.”dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz