Eski Banka Dekontlarını Kullanarak Dolandırıcılık Yapanlar Yakalandı

Bursa'da satın aldıkları bilgisayarların paralarını sahte makbuzla ödenmiş gibi gösteren dört kişi, polisin düzenlediği operasyonuyla...

Bursa'da satın aldıkları bilgisayarların paralarını sahte makbuzla ödenmiş gibi gösteren dört kişi, polisin düzenlediği operasyonuyla yakalandı. Zanlıların, iki mağazadan toplam 5 bin 31 lira değerinde bilgisayar ve bilgisayar malzemelerini, internet üzerinden hazırladıkları eski banka dekontlarını kullanarak aldığı iddia edildi.

Söz konusu iki bilgisayar mağazasının yetkilileri, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne mürcaat ederek dolandırıldıklarını söyledi. Mağaza sahiplerinin ifadeleri doğrultusunda polis ekipleri, şüphelenilen dört kişiyi takibe aldı. İsimlerinin S.A. (36), C.İ. (26), İ.D. (51) ve B.A. (45) olduğu belirlenen zanlılar, bilgisayar satan iki esnafın yanına giderek, yeni bir büro kurduklarını ve bilgisayara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Yapılan incelemede zanlıların, Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi ve Şehreküstü Mahallesi'nde faaliyet gösteren iki mağazadan, toplam 5 bin 31 lira değerinde bilgisayar ve bilgisayar malzemelerini sahte dekontlarla aldığı belirlendi. Zanlıların, mağaza yetkililerinden bilgisayar ve bilgisayar malzemelerini alıp ödemeyi, internet üzerinden EFT yapıldığını gösteren bir dekont vererek karşılığında tahsilat makbuzunu aldığı tespit edildi. Makbuzları aldıktan sonra bankaya giden mağaza yetkilileri EFT’nin hesaba geçmediğini, dekontun ise sahte olduğunu öğrendi. Polis ekipleri tarafından yakalanan dört zanlı, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Dolandırıcılık yoluyla çalınan bilgisayarlar ise sahiplerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

ZANLILAR AKRABA ÇIKTI

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan S.A. tutuklanırken diğer üçü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan S.A. ile B.A.'nın kardeş olduğu, İ.D.'ninse S.A.'nın kayınpederi olduğu ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: