Eski Başbakanlardan Menderes'in Ölümünün 51. Yılı

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in ölümünün 51. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in ölümünün 51. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüfenkci, mesajında, merhum Menderes ve arkadaşlarını şükran, minnet ve rahmetle andığını belirtti.

Radyolardan 27 Mayıs 1960 sabahı saat 03.00'te ihtilal müjdesi verilmesinin üzerinden 52 yıl, Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinin üzerinden ise 51 yıl geçmesine rağmen bu olayın acısını halen yüreklerinin derinliklerinde hissettiklerini ifade eden Tüfenkci, "Ne acıdır ki bu ülke Menderes ve arkadaşlarının idam sehpalarının, yargılama başlamadan hazırlandığını gördü. Menderes ve arkadaşları işkencelerden geçirilip insanlık onuruyla bağdaşmayan hareketlere maruz kaldı. Bunlar yetmiyormuş gibi 27 Mayıs darbesi hürriyet ve anayasa bayramı olarak yıllarca kutlandı ve tatil günü ilan edildi. Her ne kadar sonradan itibarı iade edilse de Menderes ve arkadaşlarının acısı halen yüreğimizde" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Menderes'in 17 Eylül'de arkadaşlarıyla beraber acımasızca ve hukuksuzca idam edilmelerini şiddetle kınadığını vurgulayan Tüfenkci, Menderes'in sadece Başbakan değil halkın içinde ve halkın gönlünde taht kuran bir kişi olduğunu ifade etti.

Menderes'in ne kadar ileri görüşlü ve ne kadar büyük devlet adamı olduğunun bugün daha iyi anlaşıldığını kaydeden Tüfenkci, mesajına şöyle devam etti:

"Aradan bunca yıl geçmiş olmasına rağmen, Türkiye, demokrasi şehitlerini unutmadı. Her geçen sene ilgi ve sevginin artarak devam ettiğini görüyoruz. Bu da yüreğimizi rahatlatıyor. Seçimle gelen seçimle gitmeliydi. Ülkemize güvenmeye devam etmeliyiz. Milletin geliştirdiği 'Yeter Söz Milletindir' sözü, her şeyi içinde barındırır. Demokrasi şehitlerimizi anarken daha demokratik günlere ulaşmanın, onun nimetlerinden hep beraber istifade etmenin gururunu yaşamalıyız. Bu vesileyle bu vatan için canını veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: