Eski Başkan Avcı’dan Tzob’a Tepki

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından görevden alınan eski Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı,...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından görevden alınan eski Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, odanın kapatılmasına tepki göstererek, “Çiftçi potansiyelinin azlığı ve çiftçi sayısının azlığı gerekçesiyle odayı kapattınız. Başka bir gerekçe ile kapatamıyorsunuz?” dedi.

Eski Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, kendisinin suçlu olsa bile hiçbir gerekçenin Ordu Ziraat Odası’nın kapatılıp Perşembe Ziraat Odası’na bağlanmasını haklı kılmayacağını söyledi. Ordu Ziraat Odası’nın kapatılmasının onur zedelenmesine neden olduğunu belirten Avcı, “Bir il ziraat odasının kapatılıp, bir ilçeye bağlanması görülmemişken, hiçbir haklılığı da olamaz. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin yaptığı değerlendirme ve teftiş sonrasında bizler suçlu olabiliriz. Buna yargı karar verecek. Sonuçta bu yargılama sürecinin 21 kişilik meclisin içerisinde sadece 3-4 arkadaşımız suçlanıyor. 3-4 tane arkadaşımızda suçlu olabilir. Buna yine yargı karar verir. Ama hiçbir gerekçe Ordu Ziraat Odası’nın kapatılıp Perşembe Ziraat Odası’na bağlanmasını haklı kılamaz. Bunun örneği dünyada yok. Ordu Ziraat Odası’nı kapattınız. İş ve İşlemlerinin yürümediği, çiftçi potansiyelinin azlığı ve çiftçi sayısının azlığı gerekçesiyle odayı kapattınız. Başka bir gerekçe ile kapatamıyorsunuz?” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeniden odanın kurulması yönünde çalışmaların başladığını duyarak tepki gösteren eski Başkan Avcı, “Şimdi ne değişti. Ordu’ya bir yerden çiftçimi geldi. Tarım potansiyeli yoktu da 1 ayda tarım potansiyelimi arttı. 10 yılda hizmet aksamıyordu da 24 günde mi hizmet aksamıştı. Bunları sorgulamak lazım. Burada sadece kamuoyu yanıltılıyor. Kamuoyunda çok büyük oran da bilgi kirliği var. Görevden alınanlara insanlar ister istemez bakışları değişiyor. Bütün bunların bizler tarafından kamuoyuna çıkıp bilgilendirilme yapılacağı zaman mahkeme sürecinin sonrasında daha güçlü bir şekilde daha başımız dik, daha alnımız açık bir şekilde bütün bu gelişmeleri aydınlatacağız. Bu dünyada hesap vermeyenler öbür dünyada hesap verecekler. Birçok şeyi Allaha havale ettim” şeklinde konuştu.

Üzerlerine atılan suçlamaların mahkeme sonucunda kendilerini haklı çıkartacağını söyleyen Başkan Avcı, “30 Nisan 2012 tarihinde Ordu Ziraat Odası’nın teftişe alındığını söyleyen, Başkan Avcı, “Ordu Ziraat Odası yaklaşık 3 ay 3 günlük denetim sonrasında, 5 bin 837 TL’lik usulsüz yapılan bir harcama konaklama gideriyle alakalı bir suçlama sonrasında ‘görevi kötüye kullandığımız’ iddia edilerek, savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Bugünden bu insanları suçlamak çok akılcı bir yaklaşım değildir. Gerek savcılık gerekse mahkeme bir takipsizlik vermesi sonucunda bunu hiç vicdanla ve ahlakla bağdaşmayan bir biçimde savcılığa sevk edenlilerin hangi yüz ifadesiyle bu toplumda yaşayacaklarını çok merak ediyorum. TZOB’un başında bulunanlar ile bir bir hesaplaşacağım. Yani elbette bizde haklarımızı arayacağız. Biz her ne kadar başımız dik, alnımız ak dolaşsak da, insanların şüphe ile baktıklarını biz görüyoruz. Bütün bu şüphelerin ortadan kalkması yegane sonucu mahkemelerin lehimizde vereceği bir karardır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: