Eski Başkan Çelebi: AKP'ye kırgınım

Çelebi, İl Başkanlığına kırgınlığı olduğunu ancak seçim sürecinde partisinin ve adaylarının yanında yer alacağını söyledi.

AK Parti eski ilçe başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Süleyman Çelebi, son zamanlarda ilçe teşkilatındaki siyasi hareketlilikler ve istifalarla ilgili şahsına karşı yıpratma söylemleri geliştirildiğini, bu vesile ile kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu belirtti.

Süleyman Çelebi’nin açıklamaları şöyle “İlçemizde 2008 de AK Parti yönetimine Seçim İşleri başkanı olarak başladım. 2010 yılında ilçe başkanı olarak görev değişikliği ile beş yıl yönetici olarak görev yaptım. Bu süre içinde ekiplerimizle bir aile gibi olup, maaşlı personele yaptırılamayacak özverili çalışmaları yürüttük. AK Parti Çiftlikköy Teşkilatı olarak çok başarılı bir tempoyla siyasete ivme kazandırmış, yerel seçimler sürecine kadar bu başarılı tempo sürdü. Seçimin tüm alt yapısı hazırlanmış, gerekli tedbirler alınmıştır. Teşkilat oy oranımızı %42 de %51 lere, üye sayısını 1300 den 4000 rakamlarına ulaştırmıştır. Her cenaze, düğün, doğum, taziye, açılış ve hastalarımızı duyduğumuzda bizzat ziyarete gittik veya arkadaşlarımızı gönderdik. Fakiri, işsizi, sorunu olan her kardeşimizin yardımına el attık, bazılarını çözdük bazılarına gücümüz yetmedi dedik. Şu anda seçimi almamak için altyapı olarak hiçbir gerekçe yoktur.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde AK Partinin adayı sn. A. Murat Silpagar olarak belirlendi. Kendisi seçim hazırlıklarını tamamlamış ve sahaya hakimiyetini sağlamıştır. Seçim ekibinde bir eksik olmadığını, seçim yaklaştıkça çalışmaların daha da hızlanacağını düşünüyorum. Doğal olarak seçimin lokomotif görevini kendileri üstlenmiştir. Teşkilattaki istifa ve siyasi hareketliliklerle şahsım arasında bir bağlantının kurulmasını yanlış buluyorum. Bu istifaları il başkanlığımızın ve ilgili arkadaşlarımızın izah etmesi doğrudur.

Ancak gördüğüm kadarıyla İl Başkanlığımızda müessir olan bazı siyasetçilerin Çiftlikköy siyasetini masa başından dizayn etme çabaları ve müdahaleleri aylardan beri ilçe teşkilatının huzurunu kaçırmış olduğunu düşünüyorum. Başkan Dağ’ın AK Partiye geçiş sürecinden başlayıp, ilçe başkanlığı, aday belirleme ve meclis üyeliklerine müdahaleye kadar uzanmıştır. İl Başkanımızın bu süreçleri iyi yönetemediğine inanıyor, dört başı mamur bir teşkilatın sorunlu hale gelmesinde emeği olanların halkın vicdanında mahkum olduklarına inanıyorum.

Reklam
Reklam

Şahsım olarak adaylık sürecinin doğal gelişmediğini, il başkanlığımızın zorlamaya gittiğini bunun için bir kırgınlığım elbette vardır, şahsımın ve teşkilatımızın böyle bir sonucu hak etmediğine inanıyorum. Biz Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek alarak onun gibi AK Partide beş yıl boyunca eğilmeden, yalansız, dosdoğru ve dürüstçe, mazlumun ve muhtacın yanında, müdahalelere karşı çıkarak, siyaset yapmaya çalıştık. Makam ve koltuk sevdamız olmadı. Aday belirlendikten sonra teşkilatımız tarafından şahsıma teklif edilen İl Genel ve Belediye meclis adaylıklarına teşekkür ettim. AK Partinin davasının hizmet olduğunu, hizmeti yaparken de sağcısı, solcusu, dindarı, seküleri, kadını, erkeği kısaca bizimle çalışmak isteyen herkesle hizmetlerimizi sürdürdük, bundan sonra da sürdüreceğiz. Şahsımla ilgili söylenen “küskün, başka partilere çalışıyor, AK partiyi desteklemiyor” söylemleri tamamen uydurma ve gerçek dışıdır. Bizim bu partide ekip arkadaşlarımızla büyük emeklerimiz vardır. Başbakanımız için, emeklerimizin zayi olmaması için, Çiftlikköy’ün kazanması için AK Partiye şahsımın ve arkadaşlarımın desteği devam etmektedir. Sadece performans düşüklüğü tartışılabilir.

Reklam
Reklam

Faaliyetlerini başarıyla sürdüren bir AK Parti teşkilatının adalet ayağına çelme takan brütüs ve Truvaların Genel Başkanımızın çatısı altına sığınarak teşkilatlara takoz olmayacağı günlerin de geleceğine inanıyor, bu seçimin AK Parti lehine sonuçlanmasını diliyor, AK Parti camiasını ve halkımızı saygıyla selamlıyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: