Eski Başkandan Şiirli Teklif

Malatya Barosu eski başkanı Selahattin Sarıoğlu, Malatya merkezdeki Vilayet Parkı’nın atıl şekilde durmaması için şiirli...

Malatya Barosu eski başkanı Selahattin Sarıoğlu, Malatya merkezdeki Vilayet Parkı’nın atıl şekilde durmaması için şiirli öneri sundu.

Sarıoğlu şiirinde, “Vilayet Parkına bir an önce kazma vurulmalı artık. Dozer, kepçe hoyratlığıyla değil, gül bahçesine bakılır gibi nezaketle, zarafetle. Makine değil 'el işi' üretim olmalı.

Bir tek ağacın köküne, kabuğuna, dalına, yaprağına dokunmadan. Yok trafik, yok yol demeden. “Hiçbir şeye” kurban edilmeden. Şöyle adamakıllı yapılmalı, Paranın geçmediği, parasızın geçebildiği.

Reklam
Reklam

İki kapalı yerinden biri tuvalet diğeri 'güvenlik' olan, kiracısı, kiralayanı olmayan

Emeklinin, işsizin, engellinin öğrencinin, ev hanımının, yolcunun, yabancının… soluklandığı, iki satır gazete okuduğu, telefonuna baktığı, eşini, arkadaşını, yoldaşını beklediği, çeşmesinde su içtiği, elin yüzünü yıkadığı. Halk Parkı, 'Millet Bahçesi' olmalı” önerisini sundu.

Valiliğe ait Malatya merkezdeki Vilayet Parkı, 30 yıldır müstecirliğini sürdüren esnafı çıkarıp, burada düzenleme yapılacağı açıklanmıştı. Ancak, aylardır, bu parkta bir çalışma yapılmayıp, buranın bir bölümü otopark olarak kullanılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: