Eski Başkanı Yaralayan Sanığa 30 Yıl Hapis İstemi

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, 30 Mart'ta Ak Parti adayı olarak girdiği seçimi kaybetmesinin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek binasında Başhekim Yardımcısı olarak

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, 30 Mart'ta Ak Parti adayı olarak girdiği seçimi kaybetmesinin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek binasında Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Seçkin Özdemir, geçen 26 Eylül'de, birlikte görev yaptığı belediye meclis üyesi Ak Partili Nurten Suiçmez'in eşi Abdul Suiçmez tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Özdemir, hastanede gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu.
30 YIL HAPİS İSTEMİ
Tutuklanan Abdul Suiçmez, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'yağmaya teşebbüs' ve 'tehdit' suçlarından 30 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Eşi Nurten Suiçmez'in de 'tehdit' suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davada kendisini savunan Abdul Suiçmez, belediyeden kiralayarak işlettiği kafeteryanın satılması nedeniyle daha önce Seçkin Özdemir ile bir kaç kez tartıştıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Belediye Başkanına sorduğumda bana satılmadığını söyledi. Daha sonra bir müteahhit işyerimde ölçüm yapınca satıldığını anladım. Birkaç kez konu üzerinde konuştuk ve tartıştık. Olay günü ise Seçkin Özdemir'i makam odasında bekledim. Makama geldi. Çok sinirliydi, bağırıp çağırıyordu. 'Bu mesele çözülecek. 60 bin lira masraf yaptım. Bu zararı karşılayacaksın' dedim. Elleri belinde, 'banane senin durumundan, senin kafanı kopartırım' şeklinde hareketlerde bulundu. Şuurumu kaybettim. Üzerimdeki bıçağı rastgele salladım. Neresine de vurduğumu net olarak hatırlamıyorum." Nurten Suiçmez ise suçlamayı kabul etmedi.
'3 GÜN ÖNCE KORUMA İSTEDİM'
Dr. Seçkin Özdemir ise Abdul Suiçmez'in olaydan 3 gün önce makamına gelip, '60 bin lira zararımı ödemezsen senin ve oğlunun canını alacağım' diyerek kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. O gün suç duyurusunda bulunduğunu ve oğlu ile kendisi için koruma talebinde bulunduğunu belirten Özdemir, "Talebim saldırıya uğradığım gün kabul edilmiş. Ancak sanık o gün saldırıyı gerçekleştirdi. Ben engellemeye çalıştım. Birlikte masanın üstüne düştük. Bıçağı çok hızlı şekilde sallıyordu ve 'seni yaşatmayacağım' diyordu. Bu beni öldürme kastıyla bıçağı seri şekilde salladı. Zaten şans eseri yaşıyorum. Sanık Abdul Suiçmez'den şikayetçiyim. Eşinden ise şikayetçi değilim" dedi.
Mahkeme, tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Abdul Suiçmez'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz