Eski Belde Belediye Başkanı İnci Tekkeköy’e Talip

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 1999-2009 yılları arasında belde belediye başkanlığı görevi yapan Halil İnci, AK Parti’den...

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 1999-2009 yılları arasında belde belediye başkanlığı görevi yapan Halil İnci, AK Parti’den Tekkkeköy Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan eski Aşağıçinik Belde Belediye Başkanı Halil İnci, 1999-2002 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nden, 2004-2009 yılları arasında AK Parti’den seçilerek 10 yıl süre ile belde belediye başkanlığı görevi yaptığını hatırlattı. AK Parti’nin kuruluşundan sonra iktidar partisine Samsun’da katılan ilk belediye başkanı olduğunu anımsatan Halil İnci, “2009 yılında büyükşehir yasası ile birlikte beldeler kapatıldı. Yasa ile bizim belediye başkanlığı dönemimizde bitmiş oldu. Şu anda kamu görevimi sürdürmekteyim. Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti'den Tekkeköy Belediyesi Başkan Aday Adayı olmak için hazırlıklarımı sürdürüyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Tekkeköy ilçesine yeterli düzeyde hizmet edilememesi dolayısıyla belediye başkanlığı görevine talip olduğunu söyleyen Tekkeköy Belediyesi Başkan Aday Adayı Halil İnci, “10 yıllık tecrübemizi ilçe belediyesine yansıtmak için göreve talip oluyoruz. Tekkeköy ilçesi Samsun’un en önemli sanayilerinin bulunduğu ilçedir. Tekkeköy sahip olduğu sanayi potansiyeli ile bugüne kadar Samsun’un gelişmesine katkı sağlayamadı. Biz bu açığı kapatmak için çabalayacağız. Bunun yollarını biliyoruz. Son yıllarda hükümetimizin destekleri ile ilçede bir takım gelişmeler yaşanmaktadır. Stadyum, kapalı spor salonu, fuar ve kongre merkezi, gıda ve tarım organize sanayi bölgesi ve tersane alanı gibi ciddi yatırımlar hükümetimiz tarafından gerçekleştirildi. Bunun yanında Tekkeköy’de halkımızın yaşam tarzını yükseltecek sosyal ve kültürel çalışmaların olmadığını görmekteyiz. Bu çalışmalar tamamen belediyelerin yapacağı çalışmalar olduğu için mutlaka Tekkeköy belediyesinin emin ellerde ve ehil insanlarca yönetilmesi gerekiyor “diye konuştu.

Reklam
Reklam

"YAPILAN YANLIŞLAR TEKRARLANMAMALI "
Tekkeköy ilçesinde yaşamını sürdüren insanların çoğunun kırsal alanda ikamet ettiğine dikkati çeken Tekkeköy Belediyesi Başkan Aday Adayı Halil İnci, ilçede yapılan siyasetin çok farklı olduğunu öne sürdü. Tekkeköy Belediyesi’ni önümüzdeki yerel seçimlerde iktidar partisi ile buluşturacaklarını ileri süren İnci “ Bu zamana kadar Tekkeköy Belediyesi’nin iktidar partisine mensup bir belediye başkanı olmamış. Bunu aday seçiminde yapılan yanlış tercihler olarak değerlendiriyorum. Bu seçimin çok iyi detaylandırılarak, belediye başkan adayının belirleneceğini umuyorum. Tekkeköy farklı bir yer. Akrabalık, iş ve hemşeri ilişkileri detaylandırılarak düşünülmesi gerekir. Bu nedenle belirlenecek adayın ilçede çok iyi tanınıyor olması birinci şart olmalıdır. En önemlisi bundan önceki seçimlerde yapılan yanlışların güzelce test edilip, önümüzdeki seçimlerde bu yanlışların tekrarlanmaması gerektiğini düşünüyorum “ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: