Eski Bina Izcilerin Eğitiminde Kullanılacak

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Kocaman köyünde bulunana eski okul onarılarak izcilerin eğitiminde kullanılacağı bildirildi.Alaplı Milli...

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Kocaman köyünde bulunana eski okul onarılarak izcilerin eğitiminde kullanılacağı bildirildi.

Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, gazetecilere yaptığı açılamada, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Kocaman Yaşamak' adlı proje kapsamında Kocaman köyünde bulunan eski okulun onarımının sürdüğünü söyledi.

Proje doğrultusunda kalkınma ajansından 100 bin lira hibe almaya hak kazandıklarını anlatan Taşıran, "Burayı izci okulu olarak faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Projeyi Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz hazırladık. İnşaatımız ihaleye çıkmasından sonra yetkili firma tarafından çalışmalar başladı. Burada izcilerimizin sosyal aktivitelerini yapabilmeleri için düzenliyoruz. Spor aletlerinin yanı sıra ormanlık alanda öğrencilerimiz kamp yapma imkanı bulacaklar. Şubat ayına kadar buradaki çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. İlçemizde öğrencilerimizin böyle bir alana ihtiyacı vardı. Bunu da kalkınma ajansı sayesinde gerçekleştiriyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: