"Eski Çağda Bartın Ve Çevresi" Konferansı

Bartın Üniversitesinde "Eski Çağda Bartın ve Çevresi" konulu konferans düzenlendi.

Bartın Üniversitesinde "Eski Çağda Bartın ve Çevresi" konulu konferans düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güngör Karauğuz, Tarih Kulübü tarafından üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, en kısa zamanda Bartın ve çevresinde yapılması gereken araştırmalar için bir araştırma merkezinin kurulması gerektiğini söyledi.

Bartın ve Amasra bölgesindeki arkeolojik yüzey araştırmalarına, araştırma merkeziyle beraber kurulacak kapsamlı bir ekiple zaman kaybedilmeden başlanması gerektiğini vurgulayan Karauğuz, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bölgede yapılacak arkeolojik çalışmalar kapsamında, tespit edilecek ve üzerinde fikir birliği sağlanacak yerleşmelerde kazılara başlanması gerekiyor. Bunun sonucunda, bölgede yüzey araştırmaları ile keşfedilen arkeolojik malzeme daha doğru bir şekilde değerlendirilebilecektir. Bu merkezin kapsamında, bölgenin eski çağ tarihi ve arkeolojisi alanında özgün bilimsel makalelerin kabul edilebileceği dergi ve kitaplar ile ulusal ve uluslararası konferanslar tertip edilmelidir. Ancak yapılacak araştırmalarda il olunca Zonguldak bölgesinden ayrılmış olan Bartın ve Karabük bölgelerinin, Zonguldak bölgesi ile coğrafi, sosyal ve kültürel bağlamda çok sıkı ilişkileri bulunuyor. Bu bölgelerdeki iletişim ve ilişkiyi eski çağ dünyasında da ayrı tutmamız çok zordur. Hatta bölgede araştırmalar yapılırken Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'nun dahil olduğu alanlar göz ardı edilmemelidir."

Konferans sonunda, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Karauğuz'a teşekkür belgesi verdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Kasım Sakallı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz