Eski CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Hakaretten Para Cezası Aldı

İZMİR (A.A) - Eski CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Urla'da yaptığı bir konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği

İZMİR (A.A) - Eski CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Urla'da yaptığı bir konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 7 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Urla Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına avukatıyla katılan Bayır, 12 Haziran 2011'de yapılan milletvekili genel seçimleri öncesi Urla'da yaptığı konuşmada ne Başbakan Erdoğan'a ne de makamına yönelik hakaret içerici bir söylemde bulunduğunu söyledi.

O günlerde Atatürk ve Atatürk heykellerine karşı yapılan saldırıların gündemde olduğunu ileri süren Bayır, "Konuşmalarım onlara yönelikti" dedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti Bayır'a 7 bin 80 lira adli para cezası verirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Buna göre Bayır'ın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına, bu süre içinde hakkında bir yükümlülük yüklenmemesine hükmedildi.

Muhabir: Göksel Kayseri / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz