Eski CHP'li Adnan Keskin aday olmayacak

ANKARA (ANKA)- CHP eski genel sekreterlerinden Adnan Keskin, 22 Temmuz genel seçimlerinde Denizli'den bağımsız aday olma çalışmalarını "CHP'nin zarar görmemesi için" durdurduğunu açıkladı.

Keskin, farklı partilerden milletvekili adayı olması için teklif geldiğini ancak teklifleri olumlu karşılamadığını bildirdi. CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, yazılı açıklamayla milletvekili adayı olmayacağını duyurdu. Açıklamasında 22 Temmuz'da herhangi bir partiden ya da bağımsız olarak milletvekili adayı olmayacağını vurgulayan Keskin şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"Ulusça içinden geçmekte olduğumuz bu kritik süreçte, etkin ve aktif olarak siyaset yapmak isterdim. Parti yöneticileri tarafından siyasal haklarım gasp edilmeyip demokratik haklarımı kullanmama olanak verilseydi özgürlük, adalet, eşitlik ve insanca yaşamak isteyen yüz binlerce insanımızın parlamentoda temsilcisi olma onurunu taşımak isterdim."

Keskin, bu isteğine karşın, CHP'ye zarar vermemek için seçim bölgesi Denizli'den bağımsız aday olma çalışmalarını durdurduğunu kaydetti. Diğer partilerden aday olma konusunda ise Keskin, "Parlamentoda aktif siyaset yapmam için diğer partilerden gelen adaylık önerilerini inançlarım ve siyasi etik anlayışımla uyumlu bulmadığım için kabul etmedim. Hiçbir partiden aday olmadım, olmayacağım" dedi.

Keskin ayrıca, CHP'nin ideolojisi, temel tercihleri ve programıyla hiçbir çelişkisinin olmadığını ifade ederken, seçim süreciyle ilgili olarak "Partimin başarısı için gerekli çalışmayı yapmayı borç bilirim. Sosyal demokrat bayrağın emrinde olmayı inançlarıma ve kendime olan saygımın gereği olarak algılarım" diye belirtti.

Reklam
Reklam