Eski Digor Cezaevi Alanı SODES’le Gençlerin Spor Yuvası Oldu

Kars’ın Digor ilçesinde, 1982 yılından 2007'ye kadar cezaevi olarak hizmete sunan bina, SODES projesiyle gençler...

Kars’ın Digor ilçesinde, 1982 yılından 2007'ye kadar cezaevi olarak hizmete sunan bina, SODES projesiyle gençler için spor salonuna dönüştürüldü.

Kars Valisi Ahmet Kara, Digor’a gerçekleştirdiği ziyaretle spor salonunun açılış törenine katıldı. Törende konuşan Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, ilçelerindeki gençlerin spor salonu ihtiyacını karşılamak üzere başlattıkları çalışmada, Adalet Bakanlığınca 1982’de faaliyete sokulan ve yaklaşık 25 yıllık hizmetinin ardından 2007’de kapatılan cezaevini SODES projesi kapsamında çok amaçlı spor salonuna dönüştürdüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Ahmet Kara, burada daha önce düzenlenen Digor futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupalarını verdi. Ardından açılışını yaptığı cezaevinden spor salonuna dönüştürülen sahayı inceledi. Basın mensuplarını kırmayan Vali Kara ceketini çıkartarak kaleye ilk golü penaltı vuruşuyla attı. Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, Vali Kara’ya Digorspor forması hediye etti.

Vali Kara konuşmasında şunları dile getirdi: “Bir ülkenin gençliği ne kadar fazla, ne kadar sportif, ne kadar duyarlı, ne kadar çalışkan, ne kadar akıllı ve ne kadar eğitimli olursa o ülke o kadar ileri gitmeye, o kadar gelişmeye kalkınmaya aday demektir. Bugün Digor’dayız, bilmiyorum kaç tane spor kulübü var. Ama ilçemizde Gençlik ve Spor Kulüplerinin çoğaltılması kurulması ve bu gençlerimizin buralardan istifadesi sağlanmalıdır. Yanı sıra mutlaka okulların spor salonları gençlerimizin hizmetine verilmelidir. Spor sahalarında gençliğini geçiremeyenler muhtemeldir ki ihtiyarlılarını hastane köşelerinde geçirirler. O açıdan bu spor salonlarını küçümsemeyin, bakın ben 60 yaşındayım spor yapıyorum.”

Reklam
Reklam

Vali Kara, bu sahalardan mümkünse ilçelere birkaç tane daha kazandırılması gerektiğini belirterek, "Çünkü bu gençlerimiz bu sahaların dışında, kahve köşelerinde kalırlarsa korkarım kötü alışkanlıklar edinir, sağlıklarını bozarlar. Yahut bir takım kötü huylar ve sağlık bozulması şeklinde olumsuzluklarla karşılaşırlar. O nedenle gençlerimizi bu sahalardan mümkün mertebe yararlandırmamız şiarımız olsun.” dedi. Açılışa katılan Digorlu vatandaşlar ise kaymakamlarına ve Vali Kara’ya teşekkürlerini iletti.

Törene İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Akın Oktay, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz