Eski Dışişleri Bakanı Yakış Oxford Yolcusu

Eski Dışişleri Bakanı ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, siyaseti bıraktığını, bundan sonra dünyanın...

Eski Dışişleri Bakanı ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, siyaseti bıraktığını, bundan sonra dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Oxford Üniversitesi’nde ders vereceğini söyledi.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde birtakım ziyaretlerde bulunan eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, bundan sonra öğretim görevlisi olacağını ve kızı ve torunları ile daha sık bir araya geleceğini belirterek “Dünyanın seçkin üniversitelerinden Oxford Üniversitesi'nde ekim ayında Orta Doğu üzerine ders vermek amacıyla bir yıllığına görev aldım. Kızım da orada. Bundan sonra kızım ve torunumla birlikte yaşamımı sürdüreceğim” dedi.

Reklam
Reklam

Yakış ayrıca Akçakoca İşletme Fakültesi ve önümüzdeki dönem öğrenci alacak yurt binasında incelemelerde bulundu. Yakış, fakülte ile ilgili olarak Kalkınma Bakanlığından ihale edilebilecek oranda kaynak aktarımının sağlandığını işaret ederek, “Proje çok yakında rektörlüğün teminatı altında ihale edilecek” diye konuştu.

Yaşar Yakış, Akçakoca ilçesinde kaymakamlık ile belediye arasında plaj konusunda yaşananlar ile ilgili olarak ise, “Aralarındaki kısır çekişmeleri derhal bir yana bırakıp el birliği içerisinde neler yapabileceklerini hesap etmeli ve derhal uygulamaya başlamalıdırlar. Plajlar konusunda yaşananlar çok anlamsız. Belediyenin buraya yapacağı yatırımlar, çalışmalar neden engelleniyor? İstersiniz projeyi inceler, gereken önerilerinizi yapar, uygulatırsınız. "Benim, senin" gibi gereksiz sahiplenmeler, sen-ben çekişmesi Akçakoca’ya çok şey kaybettirir. Devletin iki önemli kurumu çekişme yerine güzel iş birlikleri göstermeli ve müteşebbislerin önünü açmalı; engel değil, destek olmalı” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: