Eski emniyet müdürü baba firarda, emniyet şube müdürü oğlu gözaltında

18 ilde yapılan FETÖ (Fethullahçı terör örgütü) soruşturmasında gözaltına alınan 46 kişiden, 8'i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu arada gözaltında bulunan polis müdürü Behzat Tuzcu'nun babası Salih Tuzcu'nun da, Konya'da İl Emniyete Müdürlüğü yaptığı dönemde, yine usulsüz delille operasyon yaptırdığı; kentte bağış olarak toplanan himmet paralarının organizasyonundan sorumlu olduğu iddiasıyla Mayıs ayından bu yana arandığı, ancak bulunamadığı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü, FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) soruşturmasında, 18 ildeki operasyonlarda, aralarında Merkez Valileri Ahmet Kaya, Mehmet Oduncu, Sadık Altunkaynak, halen görevde olan Eskişehir Vali yardımcısı Mesut Keser, Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, İzmir'de 10 Kasım 2011-12 Şubat 2014 tarihleri arasında Emniyet Müdürlüğü yapan Ali Bilkay, Afyon Polis Okulu Müdürü Müjdat Karagöz, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İzmir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, şube müdürleri Erkan Değer, Bahri Tuzcu, Şube Müdür yardımcısı Taner Aydın ile amirler Yusuf Uzşan ile Yaser Özoğul'un da bulunduğu, 46 kişi gözaltına alındı. Bir numaralı zanlısı Fethullah Gülen olan soruşturmada, toplam gözaltı sayısının ise 46 olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

8 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

İzmir merkezli, kamuoyunda casusluk davası olarak bilinen gizli bilgi, belge bulundurma soruşturmasıyla, 13 bakanlık ile kamu kurumunda 3 bin kişiyi tasfiye etmeyi planladıkları ileri sürülen zanlıların, dün öğle saatlerinden itibaren ifadelerinin alınmasına başlandı. İfadesi alınan bu kişilerden aralarında, soruşturmanın ilk döneminde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcıları Yüksel Türkal'ın da bulunduğu 8 kişi serbest bırakıldı.

Türkal'ın da o dönem, müdürlüğünü yaptığı gözaltındaki kişilerce dinlendiği de, daha önce paralel yapılanma iddiasına yönelik araştırma yapan müfettişlerce ortaya çıkartılmıştı.

Gözaltında bulunan şube müdürü Behzat Tuzcu (ortada)

Kentteki himmet paralarının organizasyonunu da yaptığı ileri sürülen baba Salih Tuzcu, emekli edildikten sonra yerleştiği İzmir'deki evinde bulunamadığı, o tarihten beri de firarda olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

KONYA ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ BABAYA, HİMMET SUÇLAMASI

Bu arada İzmir'de daha önce paralel yapı iddialarına yönelik sürdürülen araştırmalar nedeniyle açıkta olan, kentte Narkotik Şube Müdürlüğü de yapmış olan Behzat Tuzcu'nun babası Salih Tuzcu'nun da, Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı sırada, görevden alındığı öğrenildi.

Emniyet Müdürü baba Salih Tuzcu'nun da, müdür olduğu dönem sahte delillerle operasyonlar yaptığı iddiasıyla geçen mayıs ayında, 66 kişiyle birlikte hakkında yakalama kararı çıkartıldığı öğrenildi.

(DHA)

Anahtar Kelimeler: