Eski Eşini Öldüren Sanıktan, 'beni Aldattı' Iddiası

Bahri KARATAŞ/ İZMİR, Olay, geçen yıl 30 Kasım'da Fahrettin Altay Mahallesi 2/3 sokak 11 numaradaki apartmanda meydana geldi. İlaç firmasında

Bahri KARATAŞ/ İZMİR, Olay, geçen yıl 30 Kasım'da Fahrettin Altay Mahallesi 2/3 sokak 11 numaradaki apartmanda meydana geldi. İlaç firmasında çalışan biri kız iki çocuk annesi Eda Okutgen, organizasyon işiyle uğraşan Uğur B.'den, bir yıl önce, şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandı. Yakınlarının araya girmesiyle barışan Eda Okutgen ve Uğur B., resmi nikahsız olarak tekrar aynı evde yaşamaya başladı.
KAÇAN ESKİ EŞİNİ İKİ KEZ BIÇAKLADI
Akşam saatlerinde işten eve dönen Eda Okutgen ile Uğur B. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Eda Okutgen evden ayrıldı. Bu sırada eski eşinin peşinden koşan Uğur B., Eda Okutgen'i apartman girişinde yakaladı. Uğur B., Eda Okutgen'i bıçaklayarak yaraladı. Eda Okutgen, yaralı halde apartmanın sığınağına doğru kaçmaya çalıştı. Eda Okutgen'i burada tekrar yakalayan Uğur B., eski eşinin ikinci kez bıçakladı ve kaçtı. Sesleri duyarak dışarı çıkan apartman sakinleri durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Eda Okutgen kaldırıldığı hastanede öldü. Olaydan sonra polis merkezine giderek teslim olan Uğur B. tutuklandı. Bıçaklama anı apartmanın güvenlik kameralarınca da görüntülendi.
SANIK: 'BENİ ALDATTI'
Cumhuriyet Savcısı Çetin Yağlı, sanık Uğur B. hakkında, Eda Okutgen'i 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbbet hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık Uğur B., avukatı Murat Eskici ile Eda Okutgen'in annesi Mukadder Okutgen, babası Abdullah Orhan Okutgen, avukatları İsmail Altın katıldı. Uğur B. ifadesinde, “Eski eşimle 2014 yılı Nisan ayında tekrar birleşip, birlikte yaşamaya başladık. Olay günü Eda'ya şirketin arabasını kullanmak istediğimi söyledim. Vermeye yanaşmadı. Bu yüzden de aramızda tartışma çıktı. Beni başka bir erkekle aldattığı yönünde şüphelerim vardı. Arkadaşım F.A. da Eda'nın Levent isminde biriyle olduğunu söylemişti. Kendisine bunu sordum, kabul etti. Kavga etmeye başladık. Gözüm biranda karardı. Eda bunu farkedince dışarı çıkıp kaçmaya başladı. Ben de mutfaktan bıçak alıp peşinden gittim. Merdiven boşluğunda önce korkutmak amacıyla bacağından bıçakladım. Daha sonra rastgele bıçağı salladım. Öldüğünü daha sonra öğrendim. Pişmanım" dedi.
KIZIM ONUN İÇİN EVİNİ SATTI
Hayatını kaybeden Eda Okutgen'in babası emekli hava pilot yarbay Abdullah Orhan Okutgen, "14 yıl önce birbirlerini severek evlendiler. İlk zamanlar çok mutluydular. Bir yıl önce kızım ve damadım medeni bir şekilde ayrılmışlardı. Tekrar barışıp, tekrar medeni hayatlarını kurmak üzereydiler ama damadın düştüğü kötü mali durumdan kurtulması için kızım 400-500 bin lira parayı bulmak için evlerini satarak karşılamaya çalıştı. Bütün birikimini tüketti. Ben de kişisel olarak sanığın daha önceden vefat eden babasına söz verdiğim için kendisi ile yakından ilgilendim. Çalıştığı işinde kendim emekli olduğum için ücretsiz yardımcı oldum. Sanığın kızımla ilgili söyledikleri iftiradır. Bunun da araştırılıp iftiradan dolayı dava açılmasını ve sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Kendisinden şikayetçiyim" dedi. Anne Mukadder Okutgen de sanığın kızına iftira attığını belirtip, cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına, cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: