Eski eşini ormanda diri diri gömmüş

Şişli’de, kavga edip ayrıldığı bir çocuğunun annesi Neşe G’yi (27) başka biriyle ilişkisinden şüphelendiği için...

Şişli’de, kavga edip ayrıldığı bir çocuğunun annesi Neşe G’yi (27) başka biriyle ilişkisinden şüphelendiği için kaçırıp kürekle öldüresiye dövdükten sonra diri diri toprağa gömen şahıs, pişman olup geri çıkardı. Kız arkadaşıyla birlikte Neşe G.’yi hastaneye götürüp, “Yolda bulduk, tecavüze uğramış olabilir.” diyen zanlı, ağır yaralı mağdurun polise söylediği, “Eşim ve Yasemin” sözleri üzerine gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Uyuşturucu satmaktan poliste kaydı bulunan Alpaslan Ç. isimli şahıs, bir çocuğunun annesi imam nikahlı eski eşi Neşe G.’yi, kız arkadaşı Yasemin C. ile birlikte ağır yaralı olarak Ayazağa’da bulunan Hayat Hastanesi’ne getirdi. Hastane yetkililerine, “Yolda bulduk, tecavüze uğramış olabilir.” diyen zanlı Alpaslan Ç., ağır yaralı mağduru Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Tecavüz ihbarını alan polis, hastaneye gelerek yaralı Neşe G. ile konuştu. Güçlükle konuşan Neşe G.’nin, “Sana ne oldu?” diye soran polislere, “Eşim ve Yasemin” demesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Polis, Alpaslan Ç. ve kız arkadaşı Yasemin C.’yi gözaltına aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen zanlı Alpaslan Ç.’nin olayla bir ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Ancak kız arkadaşı Yasemin C.’nin tüm detaylarıyla olayı polise anlattığı belirtildi. Yasemin C., Alpaslan’ın, daha önce birlikte yaşadığı Neşe G.’nin başka biriyle ilişkisinden şüphelendiğini, Neşe’yi korkutmak için kendisinden yardım istediğini söyledi. Yasemin C.’nin, ifadesinde; “Bana onu yanına getirmem için yardımcı olmamı istedi. Arada çocuğu olduğu için onu uyaracağını söyledi. Ben de daha önceden tanıştığım Neşe’ye telefon edip bir kişiden alacağım olduğunu birlikte gitmeyi teklif ettim. Kabul etti. Birlikte bir taksiye bindik. Ayazağa’da ormanlık alanın kenarında taksiden inince Alpaslan bizi karşıladı. Onu zorla sürükleyerek ormanlık alanın içine götürdü. Kazma ve kürekle vurarak dövdü. Neşe kendinden geçince onu daha önceden hazırladığı çukurun içine gömdü. Üzerine toprakla örterken ben, ’hani sadece uyaracaktın? kadın ölecek’ deyince yaptıklarından pişman oldu. Birlikte Neşe’yi çukurdan çıkarıp hastaneye götürdük. Bizden şüphelenmeleri için ’yolda bulduk, her halde tecavüze uğramış’ dedik." dediği öğrenildi.
Bu arada Gasp Büro Amirliği ekipleri, Yasemin C.’nin Ayazağa ormanlık alanda gösterdiği yerde Alpaslan Ç.’nin hazırladığı çukuru buldu. Olay yerinde yapılan incelemede, üzerinde kan bulunan kazma ve kürek ile su şişeleri ele geçirildi. Alpaslan Ç. poliste, "Susma" hakkını kullanarak ifade vermedi.
Öte yandan, ağır yaralı Neşe G.’nin iyileştikten sonra kadın sığınma evine teslim edilerek devlet koruması altına alınacağı belirtildi.
Emniyette ifadeleri tamamlanan Alpaslan Ç. ve Yasemin C., adliyeye sevk edildi. Alpaslan Ç.’nin tutuklanmasına karar veren nöbetçi mahkeme, Yasemin C.’yi serbest bıraktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz